Stichting Miss IQ genomineerd als beste goede doel

Algemeen
Stichting Miss IQ vult regelmatig containers vol gebruikte schoolspullen om te verschepen naar de Cariben.
Stichting Miss IQ vult regelmatig containers vol gebruikte schoolspullen om te verschepen naar de Cariben. (Foto: vincentdevriesfoto.nl)

HEERHUGOWAARD - Stichting Miss IQ, een initiatief van de Heerhugowaardse Ruth Groenewoud, is samen met drie andere organisaties door de AFAS Foundation genomineerd voor de titel ‘Goedste Doel 2021’.  

Stichting Miss IQ stuurt al meer dan zeven jaar tweedehands schoolmateriaal, sportspullen en muziekinstrumenten van Nederlandse scholen naar scholen op de Caribische eilanden. “We hebben al meer dan zestig containers naar 37 scholen op Aruba, Curaçao en Sint Maarten getransporteerd”, vertelt Ruth Groenewoud. “Dat was niet mogelijk geweest zonder de onvoorwaardelijke steun vanuit AFAS Foundation.” 

Miss IQ verzamelt schoolmateriaal dat hier overtollig is. Ruth: “Wij verzamelen het en voorzien het van een tweede leven op Curaçao, Aruba en Sint Maarten. Het schoolmeubilair dat in Nederland niet meer als bruikbaar wordt gezien is vaak nog in goede staat. Dit kunnen de scholen op de eilanden erg goed (her)gebruiken. De visie van Miss IQ is; Duurzaam, Recyclen en Circulair denken. Dit doen we door het school- en sportmateriaal een tweede leven in te blazen. Het gedachtegoed is niet alleen milieubewust maar biedt ook perspectief. Wij bieden kinderen in het Koninkrijk der Nederlanden een eerlijke kans op onderwijs en om op te groeien zoals kinderen dit horen te doen.”

Om schoolmateriaal, sportspullen en muziekinstrumenten te verzamelen en te versturen investeert Miss IQ in contacten met scholen, overheid, bedrijven en sponsors in Nederland en op de Antillen. Ruth: “Via de link www.afas.foundation/stemmen-goedste-doel kunt u ons helpen door in een paar seconden van uw tijd ons doel nog beter te bereiken. Uw stem uitbrengen kan tot 1 oktober.”