Afbeelding
(Foto: Marjolein Ansink)

Verhalen Halen ook dit jaar een groot succes

Algemeen

LANGEDIJK - Toepasselijker kon het niet zijn. Het thema van het zesde Verhalen Halen was dit keer Water. De hemelsluizen waren afgelopen zaterdag al vroeg opengegaan en zouden die dag niet meer gesloten worden. Daarbij kwam dat de tien schrijvers en muzikanten in de Broeker Veiling op het water optraden. Het museum was voor deze gelegenheid prachtig versierd met lichtjes, een heus podium op een schuit, publiek in bootjes en omringd door talrijke bloemen verzorgd door Spaansen bloemen. 

Al deze inspanningen werden beloond door een hoge opkomst van het publiek die, ondanks de regen, de weg naar het museum gevonden hadden.

Water en elektriciteit gaan slecht samen

Het is niet gemakkelijk om een avond als deze op een locatie als het museum te realiseren. Water en elektriciteit gaan nu eenmaal slecht samen en het was dan ook een hele toer om de vele draden en aansluitingen veilig aan te leggen. Een groot compliment voor de mensen van Roluzz Producties die deze heksentoer klaarden. Genoeg hierover, nu de avond zelf. Een zeer gevarieerd programma met beelden op een groot scherm, bezorgden de toeschouwers een prachtige avond. Organisatoren Marieke Neesen (Lief Langedijk) en auteur Afra Beemsterboer maakte er, met presentator Ron Wolters, weer een ouderwets gezellige happening van met een hapje en een drankje, alles gratis aangeboden. Uniek, want er zullen weinig plaatsen in ons land zijn waar dit kan.

Gevarieerd programma

Na een verrassende opening van Ron Wolters begon de avond met een spetterend optreden van Sofie, leerling van Popschool Your Song uit Sint Pancras. Vervolgens traden voor de pauze de schrijvers Ben Wansink, Marina Wiegel, Leo Zonneveld en Aris Bouwens op. Dichteres Thea Houtenbos droeg een gedicht voor, begeleid door de dwarsfluit van vriendin Trudy Manshanden. 

Andreas Roods visie over water werd via een film vertoond op een groot scherm. Daar tussendoor zong Judie van de Popschool, begeleid door medeleerling Skip een mooi lied. Na de pauze weer een heel gevarieerd programma met twee optredens van leerling Dean die zichzelf op de gitaar begeleidde en de schrijvers Afra Beemsterboer en Lousette Blekendaal. Heel bijzonder was het spoken word-optreden van componist Jurriaan Klomp die zijn ideeën omtrent water via muziek ten gehore bracht en daarvoor als verteller de indrukwekkende stem van Rob Hartland gebruikte. 

Zoals iedere Verhalen Halen was het klapstuk van de avond echter voor Sint Pancrasser Wim Meyles die de hoge verwachtingen meer dan waarmaakte. Als Nederlands kampioen light verse-dichten vermaakte hij het publiek met zijn verhaal ‘Ieder diertje zijn pleziertje’, waarin hij bekende schuld te hebben aan de Amerikaanse rivierkreeft, welke voor grote overlast in het Oosterdelgebied zorgt. 

Na een daverend applaus en de bloemen was er na afloop nog voldoende gelegenheid om elkaar te ontmoeten. En het Verhalen Halen Boekje 2021 met thema ‘Nacht’ mee te nemen. 

Zoals altijd blijkt maar weer hoezeer Langedijkers met elkaar betrokken zijn en wat voor een talent er in ons dorp te vinden is. Een unieke gebeurtenis die volgend jaar, als het aan de organisatoren ligt, zeker weer plaats zal vinden. Regen of niet, dat zal zeker gaan gebeuren!

Afbeelding
Afbeelding
Judie van de Popschool zong, begeleid door medeleerling Skip een mooi lied
Afbeelding
Jonge zestigers zijn van harte welkom bij Ouderenbond KBO Algemeen 17 uur geleden
Afbeelding
Vergeten Kind vraagt aandacht voor jongeren die op straat dreigen te belanden Algemeen 17 uur geleden
Afbeelding
Pinnen in Dijk en Waard: waar vind je de pinautomaten? Algemeen 18 uur geleden
Afbeelding
Margret Molenaar (49) kreeg drie jaar geleden de diagnose kanker Algemeen 1 feb, 18:20
Afbeelding
LSVV niet op volle sterkte thuis onderuit Sport 1 feb, 18:03
Afbeelding
Gemeente Dijk en Waard verlengt opvang asielzoekers in Heer Hugo Algemeen 1 feb, 16:49
Afbeelding
18 nieuwe buurtbussen voor Noord-Holland-Noord Algemeen 1 feb, 14:46
Afbeelding
Corry en Jan ontmoetten elkaar op een kinderkamp en zijn nu 60 jaar getrouwd Algemeen 1 feb, 13:19
Afbeelding
BOL verliest onnodig van Roda '46 Sport 1 feb, 12:55
Afbeelding
Censuur treedt op in De Schelvis Uit 1 feb, 12:20
Afbeelding
Repair Café Heerhugowaard breidt uit Algemeen 1 feb, 11:18
Afbeelding
Marsha verloor beide ouders aan kanker Algemeen 1 feb, 10:59
Afbeelding
Turnsters TTL vijf maal op erepodium Sport 1 feb, 10:01