Vacatures bij Schuldhulpmaatje Dijk en Waard

Algemeen
Schuldhulpmaatje biedt hulp bij geldproblemen.
Schuldhulpmaatje biedt hulp bij geldproblemen. (Foto: Stockfoto)

DIJK EN WAARD - De Stichting Platform Armoedebestrijding Heerhugowaard (PAH) is een stichting met als doel het inventariseren van stille armoede, samenwerken met instanties, het beheren van het noodfonds en het mogelijk maken dat Schuldhulpmaatje actief is binnen de nieuwe gemeente Dijk en Waard. 

Het aantal mensen dat te maken heeft met schulden is te hoog. Schuldhulpmaatjes zetten zich belangeloos in om mensen te helpen uit de schulden te komen. 

Coördinator Schuldhulpmaatje

Vanwege de groei van de organisatie is een vacature ontstaan voor de functie van Vrijwilliger Coördinator Schuldhulpmaatje. Hij/zij doet de intakes met zowel nieuwe schuldhulpmaatjes als hulpvragers, is een klankbord en coach voor de maatjes en beheer van het netwerk met diverse instellingen. realisering en verbetering van de dienstverlening. De PAH zoekt iemand die eerlijk, betrouwbaar en enthousiast is, zich betrokken voelt bij de doelgroep en geen onderscheid maakt tussen geloof, ras of geaardheid. Die goed kan luisteren, communiceren en vernieuwend kan denken. Die ongeveer acht uur per week zijn/haar vrije tijd kan besteden aan vrijwilligerswerk en overdag ook beschikbaar is.

Bestuursleden

Vanwege het samengaan van de gemeente Heerhugowaard en Langedijk is er ruimte voor uitbreiding van het bestuur, waaronder een penningmeester en een voorzitter. De uitvoerende werkzaamheden van de stichting worden gedaan door twee coördinatoren. Onder hun leiding worden gecertificeerde vrijwilligers ingezet die cliënten sociale en praktische ondersteuning bieden bij het voorkomen of oplossen van hun financiële uitdaging. De gratis hulp is voor iedereen die te maken heeft met (dreigende) schulden. Geloof, afkomst, geaardheid en politieke voorkeur spelen hierbij geen rol. 

Bestuursleden zijn actief betrokken bij de ontwikkeling en implementatie van het beleid van de organisatie; Weten zowel de doelstellingen als de belangen van de organisatie te behartigen; Dragen bij aan de teamgeest en betrokkenheid binnen het bestuur en in bredere zin tussen medewerkers en vrijwilligers van de organisatie; Zijn gemiddeld één dagdeel per week beschikbaar.

Meer informatie over schuldhulpmaatje vind u op www.platform-armoedebestrijding.nl en www.schuldhulpmaatje.nl of www.uitdeschulden.nu.

Informatie

Woont u in Heerhugowaard of Langedijk, danwel in de directe omgeving en heeft u belangstelling voor deze vrijwilligersfunctie? Mail dan uw sollicitatie met uw cv naar secretaris Loes Veldman via Loesveldman51@gmail.com of bel met 072-5711952.