Kerstsfeerplein in Langedijk

Algemeen
Het Kerstsfeerplein wordt zondag 12 december gehouden.
Het Kerstsfeerplein wordt zondag 12 december gehouden. ((Foto: archief))

LANGEDIJK - Zondag 12 december mag Kelly Kooistra haar mooie kerstgedachte weer vormgeven: doe eens iets voor een ander zonder daar iets voor terug te verwachten.

Een gedachte die wel past bij het positief ondernemerschap van de Langedijkse. Zo werkte ze eerder samen met Voedselhulp, bracht ze oliebollen naar een verzorgingshuis omdat ze zelf te ver weg zitten om naar de kraam te komen, en schonk ze de lekkernijen aan de kinderen van Helimare De Alk. “Ik vind dat geweldig om te doen. Niet omdat ik nou zo’n heilige ben, maar ik mag graag wat weggeven aan mensen die dat goed kunnen gebruiken. Of die er gewoon heel blij van worden! Ik geloof wel in wie goed doet, goed ontmoet.”

Voor wat hoort wat

En zo ontstond het idee van het Kerstsfeerplein op het plein waar Kelly met haar gebakkraam staat, tegenover de Sint Jan de Doper Kerk. “Kleine en grotere ondernemers mogen een gratis kraam bemannen, waarop ze producten verkopen of reclame maken voor zichzelf. In ruil voor die gratis kraam, kosteloos ter beschikking gesteld door de gemeente Langedijk, moeten ze wel weer iets teruggegeven. Bijvoorbeeld: ik regel een kerstman waar iedereen gratis mee op de foto mag. En zo zullen er vele Langedijker ondernemers zijn die iets willen doen.

Traditie

De eerdere edities waren een grandioos succes. Vorig jaar was het stil op het plein vanwege corona. Kelly rekent erop dat dit jaar de sfeer en de gezelligheid gaat overtreffen en zo een jaarlijkse traditie inluidt. “Er is genoeg te klagen, maar er is ook heel veel om dankbaar voor te zijn. Saamhorigheid is waar Langedijk goed in is, en de Langedijkers zijn trouwe klanten. Eerst wordt gekeken of een lokale ondernemer het heeft, pas dan gaat men verderop shoppen. Hoe fijn is het dan om daar eens iets voor terug te doen?”

Geïnspireerd geraakt? Het Kerstsfeerplein wordt zondag 12 december gehouden, van 11.00 tot 17.00 uur. Voor info en contact: Kelly Kooistra, tel. 06-22939915.