Stem en steun stichting Jemagerzijn

Algemeen
Matthie en Tineke Witte en pleegouder Jacqueline voor het pand van Je mag er zijn aan de Mossel 23i in Noord-Scharwoude.
Matthie en Tineke Witte en pleegouder Jacqueline voor het pand van Je mag er zijn aan de Mossel 23i in Noord-Scharwoude. (Foto: Rodi Media/ MB)

NOORD-SCHARWOUDE - Je moet er niet aan denken... van de één op de andere dag word je als kind bij je ouders vandaan gehaald. Je kunt niet meer daar blijven en moet dan maar, als er plaats is, in een wildvreemd gezin gaan wonen. Pleegouders die jou in hun gezin opnemen en bereid zijn je toekomst een betere kans van slagen te geven. Stichting Jemagerzijn Noord Holland geeft kansen aan kinderen in zeer moeilijke situaties en deze stichting heeft nu ieders hulp nodig!

Wij gunnen ieder kind een nieuwe start

Stichting Jemagerzijn Noord-Holland heeft momenteel elf vrijwilligers die er voor zorgen dat kinderen en jongeren die uit huis geplaatst zijn een nieuwe kans krijgen bij een pleeggezin. De stichting is onafhankelijk en moet zichzelf zien te bedruipen. Dat ging een aantal jaren best goed met financiële steun van de stichting Kinderpostzegels maar die hulp wordt nu niet meer gegeven. Bovendien kwamen door corona geen acties op gang. Gelukkig zijn er sponsors met een groot hart, zoals bijvoorbeeld Stichting Lief Langedijk, die steun bieden. Prachtig is ook de crowdfundingsactie die Thomas Saverschel van de Democratische Partij Alkmaar voor ons gestart is. Maar er is meer geld nodig, om de huur van de twee opslagruimtes te kunnen betalen, ieder maand € 1.160,-. Die ruimtes zijn gevuld met allerlei goederen, zoals kleding, kinderfietsjes, boeken enzovoorts om pleegouders de gelegenheid te geven, als het nodig is, spullen te komen uitzoeken voor hun pleegkind(eren). Die kinderen zijn daar heel dankbaar voor, want pleegouder zijn betekent niet dat er een pot gevuld met veel geld maandelijks binnenkomt! Daarom worden er allerlei manieren gezocht om aan extra geld te komen.

Nieuwe start

Oprichtster Tineke Witte en vrijwilliger Monique Bak vertellen hoezeer het lot van pleegkinderen aan hun hart gaat. Zij hebben zelf pleegkinderen en ervaren dagelijks hoeveel hun liefde voor het pleegkind betekent. “Wij gunnen ieder kind een mooie, nieuwe start als het door omstandigheden niet meer thuis kan wonen. Wij zijn er van overtuigd dat door het geven van kleding, speelgoed, boeken of wat dan ook nodig mocht zijn, er een verschil gemaakt kan worden. Maar wij zijn volledig afhankelijk van giften en hebben dus geld nodig om te kunnen blijven bestaan. Jemagerzijn Noord-Holland probeert pleegkinderen en hun pleegouders te helpen door ze de spullen die ze op dat moment nodig hebben te schenken. Als pleegouder kun je in ons magazijn dus gratis tweedehands kleding uitzoeken, zoals kinderwagens, autostoeltjes, boxen, speelgoed, fietsjes en nog veel meer, alles bestemd voor pleegkinderen. Door onze laagdrempeligheid zijn er ook onderlinge contacten mogelijk aan de koffietafel. Pleegouders kunnen hier hun ervaringen delen en hun verhaal kwijt. Om te proberen financieel wat sterker te komen staan, hierbij onze oproep aan alle Dijk en Waarders.

Oproep om te stemmen

”Wij doen nu mee aan de actie Warm Hart. De KRO-NCRV is die actie gestart. Daar hebben wij ons dus voor opgegeven, en wij vragen mensen op ons te gaan stemmen. Actie Warm Hart vindt het belangrijk om een duurzame samenleving door te geven aan een volgende generatie en wij zijn van mening dat kinderen die uit huis geplaatst zijn en vaak met niets bij een pleegouder komen, een veel betere start kunnen maken wat ten goede komt aan de gehele maatschappij. De jongere van nu is immers de volwassene van morgen die onze samenleving een stuk veiliger, groener en leuker kan maken! Help ons en geef om de pleegkinderen, zij hebben het hard nodig! In 2020 verbleven ruim 23.000 kinderen en jongeren in een pleeggezin, reden genoeg om op ons te stemmen!” Dat stemmen kan tot 17 november. De vijf doelen met de meeste stemmen maken kans op een donatie. Op de website van Actie Warm Hart staat een persoonlijke pagina voor Jemagerzijn Noord Holland. De uitslag wordt op 25 november bekendgemaakt. 

Meer informatie, ook over de openingstijden en inlevermomenten van artikelen, is te vinden op noordholland.jemagerzijn.nl

Vrijwilligster Monique Bak.