10 vragen aan René Duys

Algemeen
René en Tijn Duys
René en Tijn Duys

Antwoord op de vraag van Jos: Gaan de ijsberen dit seizoen promoveren en sta jij volgend jaar nog voor de groep?

Gaat DTS 1 promoveren? Dat is een goeie vraag, Joop. Ik ben een trainer die gelooft in zijn voetbalvisie en zeker in zijn spelersgroep. Op 5 punten van de koploper, moeten we ervoor zorgen dat wij van de mindere ploegen (met alle respect) blijven winnen en geen onnodige fouten maken. Zo kunnen we tot het einde van het jaar bovenin meedraaien. Met een scheutje geluk en een fittere selectie zijn we zeker in staat een periode te pakken. Ik zal er alles aan doen om die doelstelling te halen. Of ik volgend seizoen nog de trainer ben, weet ik niet. Dat ligt aan heel veel factoren, zowel privé als de club. Dat gaan we wel zien in november. Eén ding is zeker, dat ik alleen trainer zal zijn bij deze mooie club. Ik ben niet zo gedreven dat ik ergens anders trainer wordt.

Wie bent u?

Ik ben René Duijs en ben 40 jaar (maar voel me nog 25 jaar), opgegroeid in Noord-Scharwoude en nu woonachtig in Broek op Langedijk. Hier woon ik samen met mijn prachtige vriendin Larissa de Roos en onze twee kinderen, een dochter Jessie (6) en een zoon Tijn (2,5). In het dagelijks leven ben ik Senior Designer bij Anytime reclamestudio. Wij maken alles op het gebied van reclame voor grote bedrijven zoals; bol.com, Suitsupply Rituals, maar ook van ondernemers uit ons mooie dorp, zoals de Geus Bouw, Breed Schilderwerken etc. Naast mijn dagelijks werkzaamheden ben ik sinds 3 jaar hoofdtrainer van DTS Oudkarspel en doe dat met veel plezier

Van wie bent u dr ien?

Ik ben een zoon van Nees (René) Duijs en Joyce van der Harst. Mijn vader is een echte Langedijker, wel bekend in het dorp. Hij heeft jarenlang een groentezaak op de Dorpsstraat gerund. Mijn moeder Joyce is afkomstig uit Indonesië en is op 1-jarige leeftijd verhuisd naar Amsterdam, waar ze elkaar jaren later hebben ontmoet. In mijn jonge jaren ondersteunde mijn moeder in de groentezaak. Nadat de zaak werd verkocht, heeft ze 25 jaar als secretaresse bij Bruijn International in Heerhugowaard gewerkt. Mijn beiden ouders genieten nu van hun kleinkinderen en hun welverdiende pensioen, al zullen ze altijd actief blijven en klaar staan voor een ieder die hun hulp nodig heeft.

Wat heeft u met dit dorp?

Ik ben hier opgegroeid en heb hier veel familie en vrienden wonen. Ook komt mijn vriendin hier vandaan. Bij LSVV ben ik begonnen als ventje van 5 jaar. Tijdens mijn ‘goeie’ voetbaljaren als talentvolle jeugdspeler (AZ, FC Zwolle, AFC’34) was ik veel weg. Toch keerde ik altijd weer terug naar ons dorp om uiteindelijke mijn voetbalcarrière af te sluiten bij DTS. Ook heb ik fantastische jaren gehad met de zaalvoetbal bij Hink Sport 1, waarbij de tribune elke vrijdag stampvol zat. Schitterende tijden beleefd!

Wat is de mooiste plek van Langedijk?

Omdat ik een echt mensenmens ben, moet dat een plek zijn waar veel mensen komen. Het Duizend Eilandenrijk in de zomer, maar ook in de winter met schaatsen, is prachtig. Maar een drankje, dansje en hapje bij de voetbal, tennis of kermis, daar kan ik echt het meeste van genieten.

Welke herinnering aan dit dorp is u dierbaar?

In 2003 begon John Kos Café de Volharding. We kwamen daar de eerste weken een biertje halen en dat werd 3 jaar later op zondag volle bak! Zelfs mensen uit Heerhugowaard kwamen richting de Volharding. We hebben samen met mijn ‘verkeerde vrienden’ zulke schitterende dingen meegemaakt. Mooie verhalen, die we nooit zullen vergeten en jaren later nog zullen vertellen.

Wat is uw advies aan de burgemeester?

Als ik het goed begrijp heeft de burgemeester nog tot december. Ik kan haar heel veel tips geven, maar daar kan ze niet zo veel meer mee. Ik hoop dat de gemeente Dijk en Waard een succes wordt, dat ze zorgen dat alles goed verloopt en dat we het dorp echt beter maken, waarbij ze hun eigen kernwaarden kunnen behouden.

Wat is het beste advies dat u zelf ooit kreeg?

C’est La Vie! De mensen die mij kennen, weten dat ik met een borrel op ook nog wel eens een Hollandse hit eruit kan gooien! Het beste advies wat ik heb gehad, komt ook terug in dit lied; C’est la vie! Je moet genieten van het leven, want het duurt toch maar heel even, falderie”

 Wat zouden mensen van u moeten weten?

Ik ben op dit moment hoofdtrainer van DTS, maar ik doe het samen met mijn vader Nees van 70 jaar! Wie kan dat nou zeggen? Omdat we beide een druk leven leiden, vind ik het prachtig dat ik dit met hem samen kan doen! En vooral tijdens de derde helft komen weer de mooiste verhalen naar boven van vroeger.

Uw opvolger?

Jesse Kaan. Als sportliefhebber heb ik kennis gemaakt met ‘Padel’. Bestaat er een kans dat wij in de toekomst deze leuke sport ook in Langedijk kunnen uitoefenen?