10 vragen aan Jesse Kaan

Algemeen
Jesse Kaan.
Jesse Kaan. (Foto: aangeleverd)

Antwoord op de vraag van René Duys: Als sportliefhebber heb ik kennis gemaakt met ‘Padel’. Bestaat er een kans dat wij in de toekomst deze leuke sport ook in Langedijk kunnen uitoefenen?

Die kans is zeker aanwezig. Sinds een aantal jaar speel ik tennis bij TC Langedijk. Daarnaast ben ik enorm enthousiast over de sport Padel. Samen met Rens van den Burg hebben wij plannen om een Padel Club op te starten voor de inwoners van Langedijk. Het zou mooi zijn om in samenwerking met TC Langedijk de padelbanen aan te leggen. Op deze manier kunnen we de verbinding leggen tussen deze twee sporten en dit zal zorgen voor veel extra reuring en gezelligheid op de club. Er zijn al wat positieve gesprekken aan vooraf gegaan met zowel TC Langedijk als de gemeente Dijk en Waard. Doordat deze plannen nog voorgelegd en goedgekeurd moeten worden door verschillende partijen, kan ik nog niet met zekerheid zeggen wanneer dit gaat gebeuren. Maar wat míj betreft kunnen we zeker een balletje slaan in de toekomst René!

Wie bent u?

Mijn naam is Jesse Kaan, 28 jaar oud en geboren en getogen in Noord-Scharwoude. Ik woon samen met mijn vrouw (oei, wat klink ik oud) in Noord-Scharwoude. Zij komt uit Durgerdam, een pittoresk dorpje in Amsterdam. Voor de liefde is zijn naar het prachtige Langedijk verhuisd. We hebben elkaar leren kennen op de Academie Lichamelijke Opvoeding en zijn dus beide lekker sportief. Mijn passie voor sport is door de ALO nog verder aangewakkerd. Uiteindelijk heb ik hier ook mijn werk van kunnen maken want ik ben eigenaar van Activ8 Health Club. Activ8 verzorgd Personal en Small Group trainingen. Ook kunt u hier terecht voor een stevige sportmassage. Het ondernemen in combinatie met sport geeft mij heel veel energie!

Van wie bent u dr ien?

Ik ben de zoon van Willem Kaan en Petra Kaan-Beers. Mijn vader was onderwijzer in Oudkarspel en later in Heerhugowaard. Hij geniet nu van zijn pensioen en komt regelmatig met zijn groene vingers onze tuin maar ook die van anderen bijhouden. Mijn moeder was zweminstructrice en hoofd bij Zwembad de Bever in Sint Pancras. Dus als u zich afvraagt waar het lesgeven en de passie voor sport vandaan komt, geen idee haha…. Ook zij geniet nu van haar welverdiende pensioen. Zo zijn ze vaak te vinden op de fiets, genieten zij van reizen en passen zij graag op hun kleinkind Nina.

Wat heeft u met dit dorp?

Ik vind Langedijk, of zoals mijn Amsterdamse schoonouders zeggen ‘Kolenland’, een geweldig dorp om te wonen. Je hebt er alles in overvloed. Meerdere basisscholen, voetbalclubs, restaurants, supermarkten enzovoort. Ik heb gestudeerd in Amsterdam maar ben altijd samen met mijn privé taxi Niels Groot heen en weer blijven reizen zodat ik lekker in Langedijk kon blijven wonen. Nu woon ik op een luxe 150 meter van mijn bedrijf en probeer ik de inwoners van Langedijk lekker fit te houden.

Wat is de mooiste plek van Langedijk?

De mooiste plek, na mijn sportschool natuurlijk, is voor mij de combinatie van de Achterburggracht en de Dorpsstraat. Dit geeft echt het dorpse gevoel als je hier fietst en/of vaart.

Welke herinnering aan dit dorp is u dierbaar?

Mijn mooiste herinnering is vorig jaar winter. Toen stond ik noodgedwongen buiten les te geven in verband met de Corona-Lockdown. Met een grote tent, heaters, après ski muziek en ski kleding. Er viel ook nog een pak sneeuw van 10 centimeter waar we hoge iglo muren van hebben gemaakt om de koude wind tegen te houden. Tijdens de middag pauze sprong ik snel in de auto om te schaatsen in het Oosterdel gebied. Langs de molen met een prachtig zonnetje op een spiegelglad kanaal.

Wat is uw advies aan de burgemeester?

Mijn advies is om, zeker in deze pandemie, nog meer te stimuleren op een gezonde en actieve leefstijl van de inwoners van Langedijk. Dit begint natuurlijk bij de jeugd. Het is belangrijk om deze groep in beweging te houden met alle digitale afleiding van nu.

Wat is het beste advies dat u zelf ooit kreeg?

Je kan beter spijt hebben van de dingen die je wél gedaan hebt, dan van de dingen die je niet gedaan hebt.

Wat zouden mensen echt van u moeten weten?

Dat ik vroeger vaak te vinden was tussen de kolen bij mijn oom IJsbrand op het land. Het koolsnijden vond ik altijd prachtig werk, zelfs als je door de kou geen gevoel meer in je handen had bleef het altijd gezellig. Dit werk heeft zeker meegeholpen aan een goede werk mentaliteit.

Wie is uw opvolger in deze rubriek?

Paul de Bakker. Hoe is het om samen met je neef in het bedrijf van jullie vaders te werken?