Decemberlezingen bij Sterrenwacht Saturnus in Heerhugowaard

Algemeen
Gefascineerd door het heelal? Kom dan eens naar een lezing van Sterrenwacht Saturnus.
Gefascineerd door het heelal? Kom dan eens naar een lezing van Sterrenwacht Saturnus. (Foto: Pixabay)

HEERHUGOWAARD - Bij Sterrenwacht Saturnus wordt in december weer een aantal interessante lezingen gehouden op de vrijdagavond.

Er wordt onder meer gesproken over grondtelescopen (3 december), Nederlandse astronomen in de zeventiende en achttiende eeuw en aardobservatie (dubbellezing op 10 december) en 17 december is er een kerstlezing. De bijeenkomsten van 24 en 31 december komen vanwege de feestdagen te vervallen. Aanvang is telkens 20.00 uur, de zaal is open om 19.30 uur. 

De entree bedraagt 3,50 euro (inclusief koffie of thee en het maandblad Titan). Een gezin betaalt 7 euro, donateurs hebben gratis toegang. QR-code-registratie en mondkapje verplicht. Vooraf aanmelden niet nodig.

Sterrenwacht Saturnus is te vinden aan de Van Veenweg 98 in Heerhugowaard, ingang tennispark TV HHW. Houd www.sterrenwachtsaturnus.nl en de Facebookpagina in de gaten voor eventuele wijzigingen in het programma. 

Wist u dat Sterrenwacht Saturnus ook twee jeugdgroepen heeft, van 8+ en 12 +? Deze komen bijeen op zaterdagavond. Voor het programma: kijk op de site onder het kopje ‘Activiteiten’.