Studenten Inholland lanceren handige haarborstel

Algemeen
Vlnr. Nick Beereboom, Jesper Laan, Tim Gorter en Jesse Heemskerk, studenten aan de Hogenschool Inholland, lanceerden hun eigen product: de Brushy.
Vlnr. Nick Beereboom, Jesper Laan, Tim Gorter en Jesse Heemskerk, studenten aan de Hogenschool Inholland, lanceerden hun eigen product: de Brushy. (Foto: Aangeleverd)

HEERHUGOWAARD - Nick Beereboom uit Obdam, Jesper Laan uit Avenhorn, Tim Gorter uit Andijk en Jesse Heemskerk uit Heerhugowaard zitten in hun vierde jaar van de Hbo-opleiding Technische Bedrijfskunde aan de Hogeschool Inholland in Alkmaar. In het kader van het project Jong Ondernemen werden ze uitgedaagd om een duurzaam en innovatief product te ontwikkelen en in de markt te zetten. Het viertal kwam met een heel praktisch product op de proppen: een haarborstel die met één druk op de knop te reinigen is.

“Na het houden van vele brainstormsessies en het uitwerken van verschillende product ideeën hebben wij uiteindelijk het bedrijf Brushy opgericht”, vertelt Jesper. “We hebben een haarborstel ontwikkeld waarmee met één druk op de knop alle overgebleven haarresten die in de borstel achterblijven verwijderd kunnen worden.” Dat idee ontstond na gericht marktonderzoek, onder meer aan de hand van enquêtes. “Veel mensen vinden het vervelend dat na het borstelen van de haren haarresten in de haarborstel achterblijven. Dat is onhygiënisch en daarnaast komen er oude haarresten in je haar terecht als je je haren later weer borstelt. En dat is extra vervelend als meerdere personen in huis dezelfde borstel gebruiken. Zelf de haren uit je borstel peuteren om hem schoon te maken is vies en kost tijd.”

Hygiënisch en duurzaam

Met de Brushy zijn al die ergernissen verleden tijd, verzekert het viertal. “Onze innovatieve Brushy is gemakkelijk en snel te reinigen. Hygiëne is ook een groot voordeel van onze haarborstel aangezien de borstel bij elke borstelbeurt schoon is.” De borstel is ook nog eens hartstikke duurzaam, want hij is gemaakt van de 100 procent bio-afbreekbare materialen bamboe en PLA (bio-afbreekbaar 3D printer filament). Jesper: “Als kerst op de taart bieden we ook nog de mogelijkheid de Brushy te ‘customizen’. Laat je naam -of het logo van je bedrijf - in de borstel graveren. Het beste relatiegeschenk van 2021 of een persoonlijk cadeau voor onder de kerstboom!”

Op www.brushy.nl is het product van Nick, Jesper, Tim en Jesse te zien en te bestellen. “Verder zijn wij actief op andere onze socials Instagram, TikTok en Facebook onder de naam @sc.brushy.”

Afbeelding
Afbeelding