Burgemeester Blase en wethouder Does schrijven brieven voor mensenrechten

Algemeen
De burgemeester en wethouder schreven een persoonlijke brief om misstanden rond mensenrechten aan de kaak te stellen.
De burgemeester en wethouder schreven een persoonlijke brief om misstanden rond mensenrechten aan de kaak te stellen. (Foto: Habro)

HEERHUGOWAARD - Burgemeester Bert Blase en wethouder John Does van gemeente Heerhugowaard klommen vrijdagmiddag 10 december, op de Internationale Dag van de Rechten van de Mens, in de pen om een brief te schrijven tegen onrecht. Zij deden dat in het kader van de actie Write for Rights, die mensenrechtenorganisatie Amnesty International jaarlijks organiseert.

Jaarlijks worden wereldwijd rond 10 december miljoenen brieven geschreven tegen onrecht. Voor mensen die onterecht vastzitten, of bedreigd of gemarteld worden omdat ze opkomen voor hun rechten. De brieven worden geschreven aan autoriteiten van verschillende landen, om hen onder druk te zetten. 

Schrijf mee voor gerechtigheid

Dit jaar komt Amnesty International onder meer in actie voor Wendy Galarza uit Mexico. Zij is een activist en demonstreerde in november 2020 voor gerechtigheid in de zaak van de moord op een vrouw die Alexis heette. Tijdens de demonstratie begon de politie te schieten. Wendy werd geraakt door politiekogels. Ze diende een aanklacht in tegen de politie. Maar degenen die ervan verdacht worden verantwoordelijk te zijn voor de schoten, zijn nog niet vervolgd. Schrijf ook mee voor gerechtigheid en verander vandaag nog een mensenleven. 

Kom ook in actie

Wil je net als de burgemeester en de wethouder ook in actie komen voor de mensenrechten, maar heb je geen tijd om een brief te schrijven? Onderteken dan de online brief op www.amnesty.nl/write-for-rights/cases. Hier zijn tevens enkele aangrijpende cases te vinden van mensen voor wie Amnesty in actie komt. Meer informatie is ook te vinden op www.amnestyheerhugowaard.nl.