Kerst-doeboekje, oliebollen en muziek voor senioren in Heerhugowaard

Algemeen
Vlnr. Nel Nooter en Frits Weel van Gouden Dagen Heerhugowaard overhandigen het nieuwe doe-boekje aan Theo Kaarsemaker van Rolstoelbus Heerhugowaard. Rechts Gabriële Kasten van Pieter Raat.
Vlnr. Nel Nooter en Frits Weel van Gouden Dagen Heerhugowaard overhandigen het nieuwe doe-boekje aan Theo Kaarsemaker van Rolstoelbus Heerhugowaard. Rechts Gabriële Kasten van Pieter Raat. (Foto: Mary Brommer)

HEERHUGOWAARD - “Wat een leuk initiatief, dit kerst- doeboekje en de oliebollenvoucher van Gouden Dagen Heerhugowaard. Dat het boekje zijn weg maar mag vinden naar heel veel senioren en dat de mensen smullen van de oliebollen”, aldus Rolstoelbus Heerhugowaard-voorzitter Theo Kaarsemaker bij woonzorgcentrum De Raatstede. 

Donderdag 9 december vond de officiële overhandiging van het eerste Gouden Dagen kerst-doeboekje en een oliebollenvoucher plaats. Kaarsemaker kreeg het boekje en de voucher uit handen van Gouden Dagen-voorzitter Frits Weel en Pieter Raat-bestuurder Gabriële Kasten. “Het is iedere keer weer een feest om een boekje uit te mogen reiken en onze ouderen in Heerhugowaard een plezier te kunnen doen. In deze tijd van beperkingen is het heel fijn dat we een beetje warmte en licht kunnen brengen en onze senioren blij kunnen maken”, aldus Frits Weel, voorzitter van Gouden Dagen Heerhugowaard. Naast puzzels, spelletjes en een kerstquiz staan er in het kerst-doeboek ook enkele smakelijke recepten, creatieve tips voor het versieren van een kaars en nog heel veel meer… “Hoe leuk als senioren een eigen reliëfkaars maken?!’’ 

Na de overhandiging van het eerste exemplaar is het Gouden Dagen kerst-doeboekje met oliebollenvoucher verspreid onder senioren in de verschillende woonzorgcentra van Pieter Raat, bij de aanleunwoningen, Forum II en onder senioren in de wijk. Ook senioren in De Noord en anderen ontvingen het boekje uit handen van een welzijns-, of thuiszorgmedewerker of van een van de vrijwilligers. “Logistiek best wel een klus, maar heel fijn dat we senioren blij kunnen maken.”

Op zoek naar chauffeurs

Kaarsemaker is oprecht blij met het eerste exemplaar van het kerst-doeboekje . “Als senior is het goed om bezig te zijn. De puzzels in het boekje zorgen voor geheugentraining. Mooi dat Gouden Dagen daaraan denkt’’, aldus de voorzitter van Rolstoelbus Heerhugowaard, die ook laat weten nog op zoek te zijn naar nieuwe chauffeurs. “We rijden regelmatig voor Gouden Dagen en Pieter Raat. Als chauffeur doe je de mensen en jezelf een groot plezier. Je biedt de mensen een rit en een dagje uit. Het is dankbaar werk en je kunt zelf je uren bepalen.’’ Belangstellenden kunnen zich melden bij vrijwilligerscoördinator Gery Vermeer via g.vermeer@dprs.nl of 072-5767200. 

Oliebollenvoucher

Ook vorig jaar ontvingen veel senioren een oliebollenvoucher van Gouden Dagen Heerhugowaard. “Tot 24 december kunnen de bonnen worden verzilverd bij kramen op het Berkheideplein, JJP Oudweg, Raadhuisplein en het Stadsplein. Op deze manier stimuleren we senioren om erop uit te gaan, een frisse neus en een oliebol te halen. Genieten van de buitenlucht en de kerstversiering die deze donkere dagen zo mooi verlicht”, aldus Weel.


Nel Nooter en Frits Weel van Gouden Dagen Heerhugowaard overhandigen de nieuwe cd van André Rieu aan DJ Femmy (m). - Foto: Mary Brommer

André Rieu 

Eerder die donderdag overhandigden Nel Nooter en Frits Weel van Gouden Dagen Heerhugowaard een dvd en cd van André Rieu aan Femmy in woonzorgcentrum Hugo-Waard. “ De cd ‘Jolly Holiday’ van André Rieu staat boordevol sfeervolle muziek en prachtige beelden. Een muzikaal feestje om te delen met velen! Femmy organiseert elke week een muziekbijeenkomst voor bewoners in woonzorgcentrum Hugo-Waard. Logisch dus dat zij ‘m in ontvangst neemt’’, aldus Frits Weel. “Hoe heerlijk om even op te gaan in de muziek… Muziek verbindt, roept soms herinneringen op en maakt blij… Dat fijne gevoel en gouden geluksmoment wensen we de senioren toe”, aldus Weel. Ook bewoners van Forum II, de bewoners van Zuyder Waert, van woonzorgcentrum De Raatstede en wijkcentrum ’t Arboretum kregen de CD/DVD van André Rieu cadeau van Gouden Dagen Heerhugowaard. 

Nel Nooter en Frits Weel van Gouden Dagen Heerhugowaard overhandigen de nieuwe cd van André Rieu aan DJ Femmy (m).