Dijk en Waard gaan in huize Kreuning al jaren prima samen

Algemeen
Zij een Dijker, hij een Waarder: Irma en Erwin Kreuning.
Zij een Dijker, hij een Waarder: Irma en Erwin Kreuning. (Foto: AG Heeremans Photography)

DIJK EN WAARD – Dat het ‘huwelijk’ tussen Langedijk en Heerhugowaard er een is met een stevige basis, bewijzen Erwin en Irma Kreuning. Al in 1988 kreeg de Langedijkse Irma Smit verkering met Heerhugowaarder Erwin. 

De twee leerden elkaar kennen in de sporthal, waar hij voetbalde en zij achter de bar stond. De vonk sloeg snel over en sindsdien vormen ze een paar. Hun zoon Jesper (27) en dochter Merel (25) wonen inmiddels in Amsterdam, maar Erwin en Irma blijven Dijk en Waard trouw. “Wij hebben 33 jaar geleden al uitgevonden dat Langedijk en Heerhugowaard prima samengaan!”

Erwin en Irma houden van gezelligheid en reuring

Sport en horeca lopen als een rode draad door de levens van Erwin en Irma. Beiden hebben in het verleden achter de bar gestaan en twaalf jaar lang beheerden ze de Deimoshal. “Ook nu we dat niet meer doen, houden we van gezelligheid en reuring om ons heen”, vertelt Irma. Haar vader was vroeger melkboer in Noord-Scharwoude en daardoor een bekende verschijning in het dorp. “Ik heb er letterlijk een van de melkboer”, lacht Erwin. 

Passie voor sport

Zíjn vader was dan weer nauw betrokken bij voetbalvereniging SVW ’27, een passie die Erwin overnam. Momenteel traint hij met veel plezier de meisjes van 13 en 14 jaar bij de Waardse club, als hij niet aan het werk is voor Heerhugowaard Sport. Irma mag graag het Ritmisch Koor op de piano begeleiden in de Sint Jan de Doperkerk in Noord Scharwoude. “Ook al woon ik al 32 jaar in Heerhugowaard, ik kom nog heel regelmatig in Langedijk. Ook omdat mijn ouders en zus er nog steeds wonen.”

Irma is gek op spelletjes en plaatste zich voor de finale van Dijk en Waard Quiz

Dijk en Waard Quiz

Irma is dol op spelletjes. Zo deed ze al tweemaal mee aan het tv-programma Lingo, maar ook aan Get the Picture, Lucky Letters en 1 tegen 100. Toen ze een oproep zag om mee te doen aan de Dijk en Waard Quiz, aarzelde ze dan ook geen moment. Een uitgelezen kans om haar kennis van zowel Heerhugowaard als Langedijk tentoon te spreiden! “Ik deed mee aan één van de vier voorrondes, waarbij je twintig multiplechoicevragen kreeg. Het ging er niet alleen om of je het antwoord goed had, maar ook hoe snel je antwoord gaf”, vertelt Irma. “Er werd onder meer gevraagd wanneer het negen-eeuwenfeest was in Langedijk en hoeveel kerken er in Heerhugowaard zijn. Toevallig had ik net van het voorjaar meerdere tochtjes met een lopifit (elektrische loopfiets) gemaakt door Heerhugowaard en Langedijk, waaronder langs alle kerken, dus dat wist ik zonder nadenken.” 

Finale uitgesteld

Erwin beloofde mee te gaan als ze zich voor de finale plaatste – en dat lukte. Helaas is de finale, die gepland was voor 15 december, vanwege de lockdown uitgesteld naar het voorjaar. Tijd genoeg voor Erwin en Irma om hun kennis nog even bij te spijkeren!