Willem en Petra Kaan al 40 jaar een succesvol Dijk en Waard koppel

Algemeen
Willem en Petra Kaan.
Willem en Petra Kaan. (Foto: aangeleverd)

Willem en Petra Kaan zijn in Langedijk en omstreken geen onbekenden. Petra was sinds 1977 zwemjuf bij De Reuring in Noord-Scharwoude, en twaalf jaar lang was ze hét gezicht van zwembad De Bever. 

Willem Kaan is bij velen bekend als ‘meester’ Willem Kaan. Hij was 25 jaar leerkracht en Intern Begeleider op basisschool de Barnewiel, later ook op de Jeroen Bosch school (nu de Helix), en tot 2020 werkte hij als leraarondersteuner op de Hasselbraam. Ze zijn een liefdespaar sinds 4 mei 1977. “Een dag die we dubbel niet zullen vergeten vanwege dodenherdenking en onze liefdesontmoeting.” 

Petra komt uit Heerhugowaard Centrum, de vierde kil. Op 13-jarige leeftijd verhuisde ze naar Heerhugowaard Noord. Willem is een echte Langedijker, geboren op het Zijperpad in Noord Scharwoude. Zij wonen hier vandaag de dag nog steeds! 

Petra: “We ontmoetten elkaar bij de Heer van Jericho in Heerhugowaard. Na sluitingstijd ben ik achterop de fiets gesprongen bij Willem en zijn we nog op een verjaardag beland in Heerhugowaard Noord.” Dat hij uit Langedijk kwam, maakte haar als Heerhugowaardse niks uit. En vice versa. “Als ze maar mooi waren! En lief natuurlijk...”, zegt Willem. 

40 jaar getrouwd

Hoe het nou is om met een Dijker/Waarder samen te leven? “Nou, gezien het feit dat we in 2023 40 jaar getrouwd hopen te zijn, zit dat wel goed! We hebben samen drie lieve kinderen en ook een lieve schoonzoon en schoondochter en een schat van een kleindochter”, zegt Petra. “Hopelijk wordt Dijk en Waard net zo’n goed huwelijk als de onze. Waarbij het heel belangrijk is om te geven en nemen van twee kanten!” 

Wens voor Dijk en Waard

Ze zien de toekomst voor Dijk en Waard dan ook positief tegemoet. Petra hoopt wel dat zwembad de Bever mag blijven bestaan. En beide hopen dat ze er een kentering komt in de woonproblematiek voor jonge mensen met een gemiddeld inkomen. Dat zij niet gedwongen worden om bij hun ouders te blijven wonen of zelfs uit de gemeente te verdwijnen omdat er geen woningen beschikbaar komen.