Bram Mooij: 'Hoe tof is het dat de mensen nu zelf kunnen meebeslissen naar welk goed doel de opbrengst van de Cityrun gaat.'
Bram Mooij: 'Hoe tof is het dat de mensen nu zelf kunnen meebeslissen naar welk goed doel de opbrengst van de Cityrun gaat.' (Foto: vincentdevriesfoto.nl)

‘We willen mensen zowel letterlijk als figuurlijk in beweging krijgen’

27 jan, 08:01 Algemeen

HEERHUGOWAARD - Zoek je nog motivatie om je goede voornemens - meer te bewegen in 2022 - vol te houden? Schrijf je dan in voor de Heerhugowaard Cityrun by Night editie 2022! Het gezelligste sportieve evenement van Dijk en Waard, dat ook nu weer wordt georganiseerd door JCI Heerhugowaard, staat gepland voor Goede Vrijdag, 15 april. Wie meedoet zet zich ook nog eens in voor het goede doel, dus waar wacht je nog op?

Inschrijving Heerhugowaard Cityrun 2022 van start gegaan

Op de eerste inschrijvingsdag, ‘Blue Monday 17 januari, zijn direct al veel kaarten verkocht, vertelt Bram Mooij, die het stokje van Robert Wondaal overnam als voorzitter van de Heerhugowaard Cityrun. “We dragen de Cityrun nu echt met zijn allen, ieder lid van JCI Heerhugowaard heeft een actieve rol in de voorbereiding. Vorig jaar moesten we vanwege corona noodgedwongen uitwijken naar september, maar dit jaar hebben we volle bak ingezet op half april, onze vertrouwde plek op de agenda. Natuurlijk is er ook nu onzekerheid over wat er dan allemaal kan. Daarom hebben we twee mogelijke draaiboeken klaarliggen. Het liefst pakken we ouderwets groot uit met muziek, veel publiek en het blarenbal, maar als de omstandigheden minder gunstig zijn dan houden we het sober zoals we in september gedaan hebben en ligt de nadruk op de sportieve prestatie van de deelnemers. Met de huidige versoepelingen die het kabinet heeft aangekondigd verwachten we echter dat het weer een echt hardloopfeest kan gaan worden.”

Nieuwe hoofdsponsor

Hoewel de editie van 2021 nog geen vijf maanden geleden plaatsvond, is in de tussentijd van alles gebeurd binnen de organisatie van de Heerhugowaard Cityrun. “Met trots kan ik vertellen dat we een nieuwe hoofdsponsor hebben gevonden in Veldsink-Van ’t Riet in samenwerking met de Noordhollandse van 1816”, vertelt Bram. “Twee prachtige lokale bedrijven die vorig jaar ook al hun steentje bijdroegen en met wie wij graag in zee gaan. Wat ik persoonlijk erg leuk vind is dat we de hoofdsponsors deze editie hebben betrokken bij het uitkiezen van de goede doelen. Zo wordt onder meer een oproep gedaan onder de relaties van Veldsink-Van ’t Riet om een goed doel in te sturen. Zowel particulieren als bedrijven kunnen meedoen. Hebben zij een idee naar welk goed doel de opbrengst van de Cityrun moet gaan, dan kunnen ze een pitch insturen. Voorwaarde is wel dat het een regionaal goed doel moet zijn, liefst zo dichtbij Heerhugowaard als mogelijk. En dat de indiener klant is bij Veldsink-Van ’t Riet. Op die manier hopen we de mensen niet alleen letterlijk maar ook figuurlijk in beweging te krijgen en bewust te maken van het feit dat zij een bijdrage kunnen leveren aan de maatschappij.” Meer over deze oproep wordt op korte termijn door Veldsink-Van ’t Riet bekendgemaakt.

Paaseditie

Voor de komende editie heeft de organisatie volop plannen om het evenement nóg gezelliger en feestelijker te maken. “Het wordt een paaseditie, dus wie wil kan ludiek verkleed komen. Hoe gekker hoe beter!”, aldus Bram. “Voor de Rodi Media Businessrun hopen we weer de businesslounge te kunnen inrichten bij De Waerd Bowling, met een smoothiebar, een massagetafel en natuurlijk de bekendmaking van de winnaars. We hopen op veel bedrijventeams. Gelukkig hebben we nu een langere aanloopperiode dan vorig jaar, dus hebben organisaties meer tijd om samen te trainen en in vorm te komen voor de vijf of tien kilometer. Daarnaast hebben we ook dit jaar weer de Blosse Kidsrun; we zijn inmiddels volop bezig om via de scholen de jeugd te mobiliseren en te zorgen dat de kinderen lol krijgen in het bewegen. De inschrijving voor de Kidsrun is inmiddels geopend. De route is vrijwel identiek aan die van vorig jaar, daar kregen we veel positieve reacties op. Met partijen als Rotary Heerhugowaard-Langedijk en Zeg Maar Hugo zijn we in gesprek om onze samenwerking verder uit te bouwen.”

Early Bird

Wie mee wil doen aan de Heerhugowaard Cityrun by Night 2022, doet er slim aan zich nu al in te schrijven. Wie zich vóór 1 februari aanmeldt profiteert namelijk van de Early Bird-korting en betaalt de ‘oude’ tarieven. Bram begrijpt dat de onzekerheid rond corona voor de nodige twijfel kan zorgen bij deelnemers. “Daarom hebben we besloten dat je inschrijving gewoon geldig blijft, mocht het evenement toch niet door kunnen gaan op 15 april. En mocht je onverhoopt niet mee kunnen doen op de nieuwe datum, bijvoorbeeld omdat je dan op vakantie bent, dan kun je je startnummer overdragen aan iemand anders.”

Meer weten of inschrijven voor de Heerhugowaard Cityrun by Night 2022? Kijk dan op www.heerhugowaardcityrun.nl en op de social media-kanalen via @hhwcityrun. 

Binnen 5 minuten bijgepraat

over het laatste nieuws uit Dijk en Waard

Schrijf je hierin voor onze wekelijkse nieuwsbrief.

Wij verwerken uw gegevens zoals omschreven in onze privacyverklaring

Afbeelding
OVNH: TommyTomato Beste Onderneming van 2022 (De Belofte) Algemeen 25 mei, 19:30
Afbeelding
IKC Oudkarspel bezoekt Allemanskerk en Regthuis Algemeen 25 mei, 17:25
Afbeelding
‘De beelden van de Vredesmissie in Liberia vergeet ik nooit’ Algemeen 25 mei, 12:07
Afbeelding
Tien vragen aan... Ilja van der Deure Algemeen 25 mei, 11:36
Afbeelding
Persbericht inschrijvingen Wandel4daagse Langedijk Algemeen 25 mei, 10:08
Afbeelding
B&B Beneden de Vijzel zet St Pancras op de kaart Algemeen 25 mei, 08:12
Afbeelding
Tour de Waard-vrijwilliger Hans van Saagsvelt rijdt de rondemiss rond Algemeen 24 mei, 14:34
Afbeelding
Schoolzwemkampioenschap voor Langedijker scholen Algemeen 24 mei, 13:31
Afbeelding
Kunstkerk brengt Dijk en Waardse kunst en kunstliefhebbers bij elkaar Algemeen 24 mei, 10:14
Afbeelding
Wordt Heerhugowaardse Siré het nieuwe topmodel van Europa? Algemeen 24 mei, 10:00
Afbeelding
The Kik hertaalt Eurovisie-hits in Cool Uit 24 mei, 09:12
Afbeelding
Indrukwekkend mooie Romeo en Julia in het buitenbad Algemeen 24 mei, 08:56
Afbeelding
Bot Waarderingsfonds geeft Veenhuizer Hoeven steuntje in de rug Algemeen 23 mei, 22:11
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief