GGD Hollands Noorden organiseert cursus omgaan met pubers

Algemeen
Hoe ga je om met eigengereide pubers?
Hoe ga je om met eigengereide pubers? (Foto: Pexels)

REGIO - De gratis oudercursus ’Omgaan met pubers’ gaat 8 maart van start. Dit is een cursus over opvoeden tijdens de puberteit en is bedoeld voor ouders en/of opvoeders van ‘pubers’ in de leeftijd van 12 tot en met 16 jaar.

De cursus besteedt aandacht aan de veranderingen in de puberteit, de leuke en lastige kanten van omgaan met pubers en hoe je als ouder goed contact kan onderhouden en ruzie kan voorkomen. Ouders die de cursus eerder volgden, vertellen dat het contact met hun kind verbeterd is. Ook hebben zij veel gehad aan het uitwisselen van ervaringen met andere ouders. 

Details

De cursus is dinsdag 8, 15 maart, vrijdag 25 maart, 1 en 8 april van 10.00 tot 12.00 uur bij Wijkcentrum De Oever aan de Amstelstraat 1 in Alkmaar. Gemeente Alkmaar biedt deze cursus gratis aan.

Andere data

Naast deze bijeenkomst/cursus organiseert GGD Hollands Noorden nog meer. Ouders/opvoeders kunnen op de website van de het cursusbureau (www.ggdhn.nl/cursussen) een up-to-date overzicht vinden van het aanbod in de regio. 

Aanmelden

Ouders/opvoeders kunnen zich aanmelden bij GGD Hollands Noorden via www.ggdhn.nl/cursussen. Bij vragen kan contact opgenomen worden met het cursusbureau via cursusbureau@ggdhn.nl of 088-01 00 557 (bereikbaar op werkdagen van 08.30 tot 16.30 uur).