PrutshubDagen voor jonge makers in Bibliotheek Heerhugowaard

Algemeen
Kom je ook naar de Prutshub in de voorjaarsvakantie?
Kom je ook naar de Prutshub in de voorjaarsvakantie? (Foto: Aangeleverd?

HEERHUGOWAARD - De PrutsHubDagen komen naar je toe in de voorjaarsvakantie! Een bibliotheek is meer dan een plek waar je boeken kunt lenen. De PrutsHub is een plek in de bibliotheek in Heerhugowaard waar kinderen en ouders spelenderwijs kunnen kennismaken met programmeren. Het is een ruimte waar iedereen van 0 tot 100+ jaar naar binnen kan lopen en allerlei digitale materialen kan uitproberen. Van Augmented Reality tekeningen naar programmeerbare robots naar 3D ontwerpen. Kom jij ook lekker prutsen in de voorjaarsvakantie?

Leuke uitdaging voor kinderen

Ben je nieuwsgierig naar techniek, programmeren en robotjes? Kom dan naar de PrutsHubDagen. Je gaat spelenderwijs aan de slag met programmeren. En wat is dan prutsen? Nieuwe dingen uitproberen met andere jonge prutsers, fouten maken, opnieuw beginnen en veel plezier maken. Daardoor leer je programmeren, bouwen en een beetje techniek. In de week van 21 tot en met 25 februari kun je op vijf middagen in verschillende vestigingen van Bibliotheek Kennemerwaard prutsen! Wat kun je allemaal doen deze week?

Wat, wanneer en waar?

Maandag 21 februari in de bibliotheek in Heerhugowaard kun je een eigen 3D ontwerp maken dat later door de medewerkers van de bibliotheek 3D geprint wordt. Het klinkt ingewikkeld, maar in anderhalf uur heb jij je eigen unieke ontwerp gemaakt. Weet jij al wat het wordt?

Build Your Own Robot, dinsdag 22 februari in Bibliotheek De Mare. Als jij een eigen robot had, waar zou je ‘m dan voor gebruiken? Voor je huiswerk, om te koken? Op deze PrutsHubmiddag ga je je eigen robot bouwen (BYOR)! Je robot wordt een paar weken geëxposeerd in de bieb, de materialen worden daarna weer hergebruikt voor andere robots.

Woensdag 23 februari in de bieb in Bergen is de workshop Programmeer je ouders. Kun je eigenlijk programmeren zonder internetaansluiting of elektriciteit? Hoe? Probeer je vriendin, je opa, moeder of bibliotheekmedewerker te programmeren – geef je op en ontdek samen met anderen wat je nog meer offline kunt programmeren!


Lekker prutsen met robotjes. - (Foto: Aangeleverd)

Of maak donderdag 24 februari in Castricum je eigen monster tijdens de PrutsHubDagen Monsterworkshop! Ontwerp en maak je eigen monster en laat zijn ogen oplichten met LED lampjes, of maak een engel met richtingaanwijzers op de vleugels. Gebruik je creativiteit en je leert meteen iets over elektronische circuits!

Of kom vrijdag 25 februari prutsen met robots in Bibliotheek Alkmaar centrum. We gaan in op de vraag hoe robots werken, wat ze kunnen en hoe je ze kan programmeren? Tijdens de PrutsHubDagen: Prutsen met robots probeer je allerlei robots en apps uit waarmee je leert programmeren!

Aanmelden

Ben je enthousiast geworden en wil je meedoen? Opgeven kan via www.bknw.nl/agenda. Er is een beperkt aantal plaatsen, dus wacht niet te lang met aanmelden! Bibliotheekleden betalen € 5,-, niet-leden € 7,50. De activiteiten zijn bestemd voor kinderen vanaf 7 jaar. De activiteiten zijn steeds van 14.00 tot 15.30 uur.

Afbeelding