Heel Dijk en Waard Schoon op zaterdag 19 maart

Algemeen
Help mee voor een schonere leefomgeving.
Help mee voor een schonere leefomgeving. (Foto: AdobeStock)

DIJK EN WAARD - De gemeente Dijk en Waard staat zaterdag 19 maart weer in het teken van de grote jaarlijkse opruimactie van zwerfafval. In een speciale video nodigt wethouder Annette Groot alle Zappers uit om mee te doen aan ‘Heel Dijk en Waard Schoon!’ Het thema Jij een schone buurt, samen een schone gemeente, geeft precies aan hoe inwoners in hun eentje het verschil kunnen maken. Gewoon door hun eigen stoep, straat, plantsoen of buurt schoon te houden. 

Als er genoeg Zappers meedoen, ontstaat vanzelf een schone gemeente. En dat werkt, want in één jaar tijd is de hoeveelheid zwerfafval aanzienlijk verminderd. Die trend doorzetten, is dan ook een van de ambities van wethouder Annette Groot. Zij is ook de komende vier jaar weer verantwoordelijk voor de aanpak van zwerfafval.     

Dat het verminderen van zwerfafval voor wethouder Annette Groot belangrijk is, heeft zij vorig jaar al aangegeven in de kick-off video van de campagne ‘Ik ben Zapper’. Meer dan 1.000 Zappers hebben aan die oproep gehoor hebben gegeven. En dat is duidelijk te zien aan de resultaten. De gemeente is er een stuk schoner door geworden. Tijd voor Annette Groot om alle Zappers te bedanken en op te roepen om ook dit jaar weer de grijper te pakken: “We zijn goed bezig en natuurlijk gaan we ook dit jaar door. Ik nodig ook nieuwe Zappers uit om zwerfafval te rapen. Voor iedere Zapper ligt een gratis zwerfafvalgrijper klaar. Zwerfval rapen is niet alleen goed voor het milieu maar ook goed voor je gezondheid, want je komt al snel aan 10.000 stappen per dag.” 

Bekijk hieronder de video van wethouder Annette Groot:

Doe ook mee!  

Doe zaterdag 19 maart dus ook mee aan Heel Dijk en Waard Schoon!. Dit kan alleen of met je buren en vrienden. Zo draag je bij aan een schone gemeente. Ook (basis)scholen, sportclubs en verenigingen zijn natuurlijk van harte welkom.   

Word Zapper en krijg een gratis zwerfafvalgrijper

Wie net als al die meer dan 1.000 andere inwoners ook Zapper wil worden, krijgt van de gemeente natuurlijk een gratis zwerfafvalgrijper. Aanmelden als Zapper kan via dijkenwaard.nl/zwerfafval. Op facebook.com/Ik ben Zapper in Dijk en Waard wordt regelmatig een Zapper op video in het zonnetje gezet. Natuurlijk kunnen er ook ervaringen met andere Zappers uitgewisseld worden. Wie deze pagina volgt, is altijd op de hoogte van het laatste nieuws en ontvangt foto’s, posts en nieuwtjes.


Dijk en Waarders gaan 19 maart de straat op om zwerfafval op te ruimen. -  Foto: Gemeente Dijk en Waard

Grasvelden en bermen schoon vóór het maaien  

Vanaf maandag 21 maart wordt er in Dijk en Waard ook weer gemaaid. Om te voorkomen dat zwerfafval in kleine scherven in het maaisel terecht komt, worden Zappers gevraagd om 19 maart vooral ook het zwerfafval op grasveldjes en bermen te rapen. Zorg er langs de weg wel voor dat je goed zichtbaar bent en veilig raapt. Bijvoorbeeld door een veiligheidshesje aan te trekken.