Wie wordt de winnaar van De Grote Prijs editie 2022?

Algemeen
Zal Keira Krijger, de winnares van vorig jaar, deze keer weer hoge ogen gooien?
Zal Keira Krijger, de winnares van vorig jaar, deze keer weer hoge ogen gooien? (Foto: Michael Rosa – XiPHiAS Photography)

HEERHUGOWAARD - Cool kunst en cultuur is vrijdagavond 25 en zaterdagavond 26 maart weer het toneel van de 31e editie van de Grote Prijs, de jaarlijkse muzikale talentenpresentatie van het Trinitas College. De editie van vorig jaar werd gewonnen door brugklasser Keira Krijger, en zij doet ook dit jaar weer mee.

De Grote Prijs (GP) is in ruim dertig jaar uitgegroeid tot een professionele show waarin leerlingen zich presenteren als echte artiesten op een volwaardig podium. De ‘GP ervaring’ is beroemd onder leerlingen: meedoen is veel belangrijker dan winnen. De sfeer backstage zorgt voor (muzikale) verbroedering en wederzijdse bewondering tussen leerlingen. 

Voorafgaand is er een selectieronde, de zogenaamde De Kleine Prijs, geweest in De Binding in Zuid-Scharwoude waarvoor zo’n veertig acts zich inschreven. Op de Grote Prijs staan 23 acts, geselecteerd door het publiek en de jury van De Kleine Prijs. Acts konden zich inschrijven in de categorieën Live Begeleid, Soundmix, Popgroepen, Instrumentaal, Dans, Hiphop/Rap en DJ/Producer. 


Publieksprijs

Elke avond GP heeft een eigen tintje: Vrijdagavond 25 maart is er de Bot Waarderingsfonds Publieksprijs, waarbij het publiek aan het einde de winnende act bepaalt via een stemming. Op die avond is er tevens een vakjury aanwezig die alle acts live voorziet van coachend commentaar. Zaterdag 26 maart staat in het teken van de Rabobank Grote Prijs Finaleavond, waarbij de vakjury aan het einde van de avond de categorieprijzen zal uitreiken. Aan de act die op alle fronten de jury het meest overtuigt zal de prestigieuze De Grote Prijs Wisseltrofee worden uitgereikt.

Overdag zijn er speciale Basisschoolprijzen voor leerlingen uit groep 7 en 8 van basisscholen uit Heerhugowaard en omstreken.

Kaarten voor beide avonden van De Grote Prijs zijn verkrijgbaar via degroteprijs.nl en voor leerlingen op beide schoollocaties van het Trinitas College (Johannes Bosco en Han Fortmann).