Medewerkers van de Belastingdienst zitten klaar om je te helpen met al je vragen.
Medewerkers van de Belastingdienst zitten klaar om je te helpen met al je vragen. (Foto: Aangeleverd)

Hulp bij belastingvragen voor inwoners regio Alkmaar

Algemeen

REGIO - De Belastingdienst heeft onlangs een steunpunt geopend in het Stadskantoor van Alkmaar. Je kunt hier terecht voor persoonlijke hulp bij jouw belastingvragen. Bijvoorbeeld over de aangifte inkomstenbelasting. Je kunt iedere maandag op afspraak terecht.

Persoonlijke hulp bij steunpunt Belastingdienst in Stadskantoor

Bij het steunpunt kun je terecht met al je belastingvragen. Of het nu gaat om een lastige vraag bij geldproblemen of het invullen van een formulier. Maar ook bij vragen over de jaarlijkse belastingaangifte. De aangifte kan je tot 1 mei nog doen. Medewerkers van de Belastingdienst nemen de tijd en bespreken rustig al jouw vragen. Zo wordt je zorgvuldig en met aandacht geholpen. En heb je bij thuiskomst toch nog een vraag? Dat is geen probleem, de medewerkers helpen je graag nog een keer.

Allerlei vragen

Ingrid, medewerker van het steunpunt van de Belastingdienst in Alkmaar, is blij mensen persoonlijk te kunnen helpen: “Ik merk dat mensen soms hun verhaal willen doen. Dan is het waardevol hen in de ogen aan te kunnen kijken. Het is ook fijn dat mensen dichter bij huis terecht kunnen. Eerst was het dichtstbijzijnde hulppunt in Hoorn, nu kan iedereen ook naar het steunpunt in het Stadskantoor van Alkmaar.”

Ingrid: “Mensen zijn welkom voor allerlei vragen over toeslagen en belastingen. Zoals vragen over het invullen van een belastingaangifte of hoe je een toeslag aanvraagt. Maar ook waarom je iets moet terugbetalen. Ik wil daarom iedereen in Alkmaar en omgeving oproepen: twijfel niet om een afspraak te maken. Laat problemen niet opstapelen, we vinden het fijn als je naar ons toekomt. We zijn er om je te helpen.”

Fysiek bereikbaar

De Belastingdienst wil fysiek bereikbaar zijn op dé plek waar inwoners contact hebben met de overheid. Bjorn Meijer van de Belastingdienst: “Daarom openen we door het hele land steunpunten om persoonlijke hulp te kunnen bieden. In Alkmaar kunnen inwoners terecht in het Stadskantoor. In een gesprek van mens tot mens helpen medewerkers van de Belastingdienst inwoners graag met hun vragen. Dat werkt voor veel mensen toch vaak fijn, ze voelen zich gehoord en geholpen.”

Maak een gratis afspraak voor belastinghulp

Je kan hiervoor een gratis afspraak maken via de BelastingTelefoon via 0800-0543, bereikbaar van maandag tot en met donderdag 08.00 tot 20.00 uur en vrijdag van 08.00 tot 17.00 uur. Het steunpunt Belastingdienst is op afspraak geopend, op maandag van 09.00 tot 16.00 uur. Te vinden in het Stadskantoor Alkmaar aan het Mallegatsplein 10 in Alkmaar. Meer weten? Kijk op belastingdienst.nl/contact

Afbeelding
Ook februari staat weer vol van activiteiten bij Sterrenwacht Saturnus Algemeen 28 jan, 09:24
Afbeelding
Inschrijving Triathlon Langedijk start 3 februari Algemeen 27 jan, 20:37
Afbeelding
Tien vragen aan... Ton van Veen Algemeen 27 jan, 13:16
Afbeelding
Jewish Jazz, concert met een verhaal, in Oude Gemaal Uit 27 jan, 12:17
Afbeelding
Open dag bij biljartvereniging Sombroek Algemeen 27 jan, 12:07
Afbeelding
Wat is er te doen voor jongeren in Dijk en Waard? Algemeen 27 jan, 09:33
Afbeelding
Dijk en Waard realiseert in korte tijd 79 sociale huurwoningen Algemeen 27 jan, 09:04
Afbeelding
Dirigent Jasper Teule is trots op zangkoren Vocal Playground Algemeen 27 jan, 08:33
Afbeelding
'Werken als jongerenwerker is echt de mooiste baan ooit' Algemeen 27 jan, 08:00
Afbeelding
Hoog bezoek voor kinderen KDV Luna tijdens Voorleesontbijt Algemeen 26 jan, 17:03
Afbeelding
Kaj ter Borgh is gespecialiseerd in stillevenfotografie Algemeen 26 jan, 13:04
Afbeelding
Ben Harpenau alias 'Harpie' op 57-jarige leeftijd overleden Algemeen 26 jan, 12:55
Afbeelding
Joke Bruin- Komen stopt na 61 jaar bij DVV Algemeen 26 jan, 12:49