Blije koeien openen 10 april nieuw seizoen in Rundveemuseum

Algemeen
Afbeelding
(Foto: )

REGIO - Het Rundveemuseum Aat Grootes opent zondag 10 april de deuren voor het komende seizoen. En zoals elk jaar spelen de koeien tijdens de opening de hoofdrol. Zij komen na het startsein om 13.45 uur dansend de stal uit op weg naar de grazige weiden achter het museum. Vanaf 13.00 tot 16.30 uur zijn bezoekers van harte welkom bij deze unieke en vrolijk stemmende gebeurtenis.

De feitelijke opening zal vanaf 13.30 uur worden verricht door Nico Verduin uit Andijk. Hij is schapenboer en een bestuurder in hart en nieren. Hij is voorzitter van het Regiobestuur LTO West. Hij houdt zich intensief bezig met een stuk natuurgebied ‘De Weelen’ dat vlak bij zijn bedrijf ligt. Een groot deel daarvan is weidevogelgebied. De link naar het mooie Westfriese landschap rond het Rundveemuseum is dan ook snel gemaakt.

Blaarkop en andere bijzondere rassen

De bijzondere oud-Nederlandse runderrassen in het Rundveemuseum hebben zijn warme belangstelling. Hij verricht de opening omdat het museum uniek is in Nederland. Nergens zijn zoveel oude runderrassen bij elkaar te bekijken. De Witrik, de Blaarkop, Lakenvelder en de Friese Roodbonte zijn samen met de andere rassen uniek in Nederland.

In het museum is verder onder meer informatie te vinden over de dieren en de historie van het dorp Aartswoud. Ook de geiten, schapen, eenden en kippen zijn van een oorspronkelijke Nederlandse soort. En zoals vaak zijn er weer veel jonge dieren te zien.

Wees welkom

Het Rundveemuseum Aat Grootes is vanaf 10 april elke woensdag-, zaterdag- en zondagmiddag geopend van 13.00 tot 16.30 uur en is te vinden aan de Schoolstraat 43 in Aartswoud. Eerste paasdag is het museum gesloten, maar tweede paasdag is het museum open en zijn er kinderactiviteiten. De entree bedraagt 4 euro, kinderen van vier tot twaalf jaar betalen 2 euro. Vrienden van het museum hebben vrij toegang.

Voor kaarten en meer informatie, kijk op www.rundveemuseum.nl.