Grote Rekendag op basisscholen Koolvlet en Phoenix

Algemeen
Spectaculair uitzicht vanuit de hoogwerker.
Spectaculair uitzicht vanuit de hoogwerker. (Foto: Aangeleverd)

BROEK OP LANGEDIJK - Woensdag 30 maart was de landelijke Grote Rekendag. Om 08.30 uur kwam die dag op het schoolplein van de basisscholen de Phoenix en de Koolvlet in Broek op Langedijk een hoogwerker van Pol Hoogwerkers het plein opgereden. Het thema van de Grote Rekendag 2022 is namelijk: Bouwavonturen.

Twee leerkrachten werden uitgekozen en mochtn plaatsnemen in de hoogwerker. Daar hadden zij een prachtig uitzicht en zagen zij de tekst die de leerlingen op het plein boven hun hoofd hielden. Wat een avontuur! En wat een spectaculaire manier om de Grote Rekendag te openen!


Van grote hoogte lazen de leerkrachten de tekst die de kinderen omhoog hielden. - (Foto: Aangeleverd)

De kinderen van beide scholen hielden zich op een andere manier de hele dag bezig met rekenen. In plaats van werken vanuit de methode, rekenden ze uit hoe groot hun bed eigenlijk moet zijn. En heb je genoeg aan 25 centimeter loopruimte? Hoe gaat een architect te werk? Hoe bouw je een stevig huisje van karton? Allemaal vragen waar zij zich woensdag over mochten buigen. Met als belangrijkste doel, dat de kinderen ervaren dat rekenen vooral heel erg leuk is!


Vanaf de grond was het ook een flinke hoogte! - (Foto: Aangeleverd)