Gouden Reiger voor oprichtster Stichting Babyspullen

Algemeen
Burgemeester Peter Rehwinkel spelt het kleinood op bij de vereerde Marjolijn Hermus-Piet.
Burgemeester Peter Rehwinkel spelt het kleinood op bij de vereerde Marjolijn Hermus-Piet. (Foto: Gemeente Dijk en Waard)

HEERHUGOWAARD - Marjolijn Hermus-Piet heeft zaterdag 2 april de Gouden Reiger van de gemeente Dijk en Waard gekregen, uit handen van burgemeester Peter Rehwinkel. Zij ontving deze gemeentelijke onderscheiding voor haar jarenlange verdiensten voor de Stichting Babyspullen. 

De uitreiking vond plaats bij de viering van het tienjarig jubileum van de stichting. Met het toekennen van deze onderscheiding spreekt het college van burgemeester en wethouders, namens de gemeente, waardering uit voor Marjolijn en bedankt haar voor haar inzet voor de samenleving in de gemeente en daarbuiten. 

Stichting Babyspullen

In 2012 richtte Marjolijn Hermus-Piet de Stichting Babyspullen op met als doel aan (aanstaande) ouders die het financieel moeilijk hebben nieuwe en gebruikte babyspullen uit te delen. Sinds 2016 is zij directeur van de stichting, daarnaast verricht zij nog steeds veel werkzaamheden voor de stichting in haar vrije tijd. Tijdens de jubileumbijeenkomst op 2 april neemt Heerhugowaardse afscheid als directeur van de stichting. Ze zal in een andere rol betrokken blijven bij Stichting Babyspullen.

Babystartpakketten

Stichting Babyspullen groeide in tien jaar tijd uit van de zolderkamer van Marjolijn naar een landelijke organisatie met een loods en driehonderd vrijwilligers. Er zijn tweehonderd inzamelpunten van de stichting verspreid door het land. Inmiddels worden jaarlijks vijfduizend ‘babystartpakketten’ verstrekt (in totaal ongeveer 30.000) met kleding, verzorgingsproducten, beddengoed en speelgoed. De stichting werkt samen met achthonderd hulpverleningsinstanties, die (aanstaande) ouders kunnen doorverwijzen. 

Meer info over Stichting Babyspullen is te vinden op www.stichtingbabyspullen.nl