Winnend gebakje bakwedstrijd Dijk en Waard vanaf vandaag te koop

Algemeen
Ronald Zegers van bakkerij Jos Rood en Ed Jonker van bakkerij Jonker overhandigden de definitieve versie van het Akkertje aan haar bedenkster Marijke Goet.
Ronald Zegers van bakkerij Jos Rood en Ed Jonker van bakkerij Jonker overhandigden de definitieve versie van het Akkertje aan haar bedenkster Marijke Goet. (Foto: AGHeeremansPhotography)

DIJK EN WAARD - Na Den Bosch (Bossche Bol)  en de Limburgse Vlaai heeft nu ook de gemeente Dijk en Waard haar eigen gebakje: het Akkertje. 

‘Wie bedenkt hét baksel van de nieuwe gemeente Dijk en Waard?’. Op die oproep hadden ongeveer twintig personen gereageerd, onder wie Marijke Goet. “Je moest op voorhand een foto insturen van hetgeen je wilde presenteren, met daarbij een lijstje van ingrediënten. En er moest een link zijn met de nieuwe gemeente, dát was ook belangrijk.’’ 

Aldus Marijke Goet, die met haar ‘akkertje’ de winnaar werd van de bakwedstrijd. De jury, bestaande uit meesterpatissier Robèrt van Beckhoven, (toenmalig) wethouders John Does van Heerhugowaard en Jasper Nieuwenhuizen van Langedijk en bakkers Ronald Zeegers van Bakkerij Jos Rood en Ed Jonker van bakkerij Jonker, kozen voor het akkertje van Marijke als de winnaar. Het ronde gebakjes met kooltjes van marsepein ter decoratie viel bij iedereen in de smaak. Robèrt noemde het gebakje uniek, heel goed van smaak en mooi doordacht met de lokale ingrediënten. 

De finale vond zaterdag 27 november al plaats in restaurant De Burg in Noord-Scharwoude, en dinsdag 5 april werd het winnende gebakje in de BroekerVeiling gepresenteerd door de bakkers aan de winnares. 

Benieuwd naar de lekkernij? Vanaf vandaag kunt u ‘m zelf proeven want hij ligt nu dus in 20 winkels in Dijk en Waard en omgeving! Het gebakje zit in een rechthoekig kartonnen ‘skuitje’ om makkelijker op te eten in plaats van ronde akkertje. Er zit ook één geheim ingrediënt in het gebakje maar dat mogen klanten zelf ontdekken en over praten in de winkels...

Marijke weet zelf uiteraard al hoe lekker ie is maar was desondanks weer onder de indruk van de uiteindelijke vorm zoals die door de bakker is geperfectioneerd. 

“Ik ben erg benieuwd hoe de reacties zullen zijn.’’

Afbeelding