Win je watZr-hulp van hovenier Bram

Algemeen
Je kent Bram misschien wel van zijn deelname aan het SBS-programma 'Green Make Over'.
Je kent Bram misschien wel van zijn deelname aan het SBS-programma 'Green Make Over'. (Foto: Engberts Hoveniers)

REGIO - Wil je je tuin of balkon vergroenen? Wil je hulp bij het installeren van een regenton? Of weet je niet waar te beginnen bij het maken van een coolspot? Doe dan mee met de ‘Win je watZr’-prijsvraag. Schrijf je actie vóór 16 mei in en maak kans op de uitvoering van een watZr door Bram Engberts, een professionele hovenier.

Deze actie is uitgezet door de gemeenten in Hollands Noorderkwartier, PWN en HHNK en is gericht op de 1,2 miljoen inwoners van dit gebied. De hulp van burgers bij aanpassingen in de fysieke ruimte is broodnodig omdat ruim de helft van het woongebied in particulier bezit is. HHNK, PWN en de gemeenten dragen hun steen bij met eigen programma’s gericht op het verminderen van de effecten van klimaatverandering.

Aandacht voor je tuin

De Win je waZr-prijsvraag hoort bij het nieuwe thema ‘Aandacht voor je tuin’. HHNK werkt mee aan de watZr-campagne om samen met inwoners de overlast van extreem weer tegen te gaan. Met het thema ‘Aandacht voor je tuin’ lees je tips en informatie wat je zelf kan doen. Wist je dat een groene voortuin belangrijk is dan je achtertuin? De straat is namelijk dé plek waar we wateroverlast en hittestress het meest ervaren.

Zo doe je mee

Beschrijf kort welke watZr je wilt in jouw tuin. Je kan daarbij een foto toevoegen maar dat hoeft niet. Meld je actie voor 16 mei aan via www.watzr.nl/prijsvraag. Van alle inzendingen worden vier watZr-ideeën geselecteerd en uitgevoerd.

Let op, een watZr is een kleine slimme actie in je tuin; het gaat dus niet om een complete tuinverbouwing of verplaatsen van grond. Denk aan het plaatsen van een regenton, tegels vervangen door planten of het maken van een moestuintje of vijvertje.