Heerhugowaardse band Steenkoud treedt op in Poppodium B3

Algemeen
Beukende drums, roffe riffs, blaffende bas en rake raps bij B3.
Beukende drums, roffe riffs, blaffende bas en rake raps bij B3. (Foto: Aangeleverd)

DIJK EN WAARD - Na de snoeiharde metalen van vorige week krijgen bezoekers van Poppodium B3 in Sint Pancras zaterdag 16 april ‘beukende drums, roffe riffs, blaffende bas en rake raps’ van de band Steenkoud.

In een mix van eigen tracks, en niet alledaagse covers, brengt de Heerhugowaardse ‘Steenkoud Squad’ het in je moerstaal. Sinds het ontstaan in 2009 heeft de band verschillende muzikale ontwikkelingen doorgemaakt. Na een start als pop/rockband werd de overgang naar een mix van rock en rap gemaakt. Met muzikanten met een metal/grunge achtergrond en twee energieke rappers/vocalisten is deze mix gegroeid tot de energieke Nu-metal/rapcore style waar de band zich het meest in thuis voelt. Bij Poppodium B3 kijken ze er naar uit!

Tea Rex

De supportact wordt verzorgd door Tea Rex, een alternatieve rockband die ontstond uit Popmaniawinnaar Calculated en Incision. De band heeft een behoorlijk divers en eigen geluid ontwikkeld, met invloeden van onder anderen De Staat, Muse en RHCP. Dankzij de veelzijdige vocale kunsten van broers Merlijn en Maarten kan er van alles voorbijkomen: van catchy meerstemmige refreinen tot onmogelijk hoge noten tot vlijmscherpe raps (!). Jeroen en Emily zorgen als ritmesectie voor een lekker groovy en dansbaar geheel. Met scherpe, maatschappijkritische teksten en rockende shows vol energie heeft de band al een prima live reputatie opgebouwd. 

De band zal ongetwijfeld een voorproefje geven van de in het najaar verwachte eerste langspeler waar tijdens de pandemie hard aan is gewerkt.

Zaal open 20.00 uur. Poppodium B3 vind je aan het Beverplein 3 in Sint Pancras. Entree 5 euro.

Beukende drums, roffe riffs, blaffende bas en rake raps bij B3.