Schuldhulpmaatje Dijk en Waard zoekt coördinator

Algemeen
Schuldhulpmaatje helpt mensen met geldproblemen.
Schuldhulpmaatje helpt mensen met geldproblemen. (Foto: Archief)

DIJK EN WAARD - De Stichting Platform Armoedebestrijding Heerhugowaard (PAH) is een stichting die het mogelijk maakt dat Schuldhulpmaatje actief is binnen de gemeente Dijk en Waard.

Het aantal mensen dat te maken heeft met schulden is te hoog. Schuldhulpmaatjes zetten zich belangeloos in om mensen te helpen uit de schulden te komen. De uitvoerende werkzaamheden worden gedaan door twee coördinatoren. Onder hun leiding worden gecertificeerde schuldhulpmaatjes ingezet die hulpvragers ondersteuning bieden bij het voorkomen of oplossen van hun financiële uitdaging. De gratis hulp is voor iedereen die te maken heeft met (dreigende) schulden. 

Vacature

Recent is een vacature ontstaan voor de functie van vrijwilliger coördinator bij Schuldhulpmaatje. Samen met je collega coördinator heb je de volgende taken: intakes met zowel nieuwe schuldhulpmaatjes als hulpvragers; klankbord en coach voor de maatjes; beheer van het netwerk met diverse instellingen; realisering en verbetering van de dienstverlening; informatievoorziening aan het bestuur over de activiteiten/resultaten ten behoeve van de verslaglegging. Bekendheid met het netwerk van Langedijk is een pre.

Iets voor jou? 

Ben je betrouwbaar en enthousiast, voel je betrokken bij de doelgroep en maak je geen onderscheid tussen geloof, ras of geaardheid? Kun je goed communiceren en vernieuwend denken, heb acht uur per week vrij voor vrijwilligerswerk (ook overdag) en woon je in regio Dijk en Waard? Is deze functie iets voor jou? Mail je sollicitatie met cv naar loes.veldman@dijkenwaard.schuldhulpmaatje.nl of bel 06-23348668. 

Meer info vind je op www.schuldhulpmaatjedijkenwaard.nl.

Afbeelding