Er liggen weer een aantal prachtige koningsdagprogramma’s op tafel.
Er liggen weer een aantal prachtige koningsdagprogramma’s op tafel. (Foto: aangeleverd)

Koningsdag in Langedijk: dit is het programma!

Algemeen

Aan de oranjecomités van de verschillende dorpskernen zal het niet liggen: er liggen weer een aantal prachtige koningsdagprogramma’s op tafel. Nu alleen het weer nog en uw gezelligheid!

Oudkarspel

10.00 - 12.00 uur: Kinderspelen. Geheel in Magische Sprookjesstijl wordt het speelveld aan de Zaagmolenweg aangekleed voor een spetterend feest voor de kinderen en ouders/familie. Inschrijving is vanaf 10.00 uur op het veld of neem het formulier mee dat je op school hebt gekregen (deze worden meegegeven aan de groepen 1 t/m 4). Er staan weer diverse spelletjes en springkussens voor jullie klaar. Traditioneel wordt het feest natuurlijk afgesloten met de zevensprong.  Dit jaar met als vanouds muzikale verzorging door Harmonie Excelsior. Voor de ouders is er koffie/thee en alle kinderen krijgen na afloop iets leuks/lekkers mee. Bij heel slecht weer gaan de veldspelen niet door.

17.30 uur: Gezelligheidspuzzelrit voor auto’s. Inschrijving in Het Behouden Huis tussen 17.30 en 18.00 uur. Start: direct na inschrijving, neem zelf uw schrijfspullen mee! Het wordt een rit waar het team, net als andere jaren, erg hun best op heeft gedaan en er wordt een beroep gedaan op samenwerking, gezelligheid en stressbestendigheid van zowel bestuurder als bijrijder(s). De antwoorden van de vragen vind je ALLEEN langs de rit (antwoorden van internet kunnen afwijken van deze antwoorden en zijn NIET juist). Per auto geldt slechts één deelnameformulier.

19.30 uur Oranjefeest met muziek Het Behouden Huis- De ritbespreking en prijsuitreiking van de autorit om ± 21.30 uur, wanneer alle deelnemers binnen zijn.- Wie gaat er met een taart naar huis?- Nog even lekker nazitten en genieten van muziek in het Behouden Huis.


Noord Scharwoude

Op de Speelweide: 10.00 - 12.00: Kinderspelen.

Vanaf 12.00 Hindernisbaan 

10.00 - 17.00 Vrijmarkt op kramen (via oranjens@gmail.com) en kleedjes met DJ Jan.

Fietspuzzeltocht 30 of 40 kilometer (ophalen bij de koffietent). Voor de winnaar is er een bakkers-bon. 

Kleurplatenwedstrijd voor basisschoolleerlingen (afgeven bij de koffietent). 

Geniet deze dag ook van gerookte vis, een lekker patatje of oliebollen. 

Kadans

Muziekvereniging Kadans speelt op Koningsdag op diverse locaties: 10.00 uur: Westervenne voorzijde, 10.30 uur: Buitenzorg, 11.00 uur: Speelveld, 11.30 uur: kinderspelen Schelvis. 


Zuid Scharwoude

Zaal De Schelvis aan De Koog: 

09.30 - 11.00 uur: Goochelaar Dennis treedt met zijn ezel Slinger op. Dit is een interactieve voorstelling voor kinderen van 2 t/m 9 jaar, met voor alle kinderen drinken en wat lekkers. Na afloop maakt Dennis voor alle kinderen nog een mooie ballon. 

11.00 – 13.00 uur: Spelletjesparcours met spijkerbroekhangen. Voor alle leeftijden en inschrijven is niet nodig. Scorekaart voor de spelletjes is af te halen bij de kraam op het parcours. Koffie-/thee-/limonadekraam aanwezig en een volle scorekaart levert iets lekkers op. Kinderen kunnen zich ook laten schminken. Prijsuitreiking om 12.45 uur. 

Vanaf 17.00 uur speelt Jack Komen live de leukste hits!

10.00 uur: Koningsdagtoernooi La Fête Pétanque. Les Mille Îles organiseert een toernooi voor zowel wedstrijdboulers als recreatieve boulers op het wedstrijdterrein, Potjesdam 12. Er worden 5 ronden gespeeld en in elke poule zijn er prijzen in natura. Start 10.00 uur en inschrijfgeld is € 6,- p.p. Inschrijving met tweetallen (zgn. doublettes ) sluit op 24 april. Op wedstrijddag aanmelden is ook mogelijk vanaf 09.00 uur. Inschrijving bij Richard de Jong, tel.: 0226-315886, mail rfl.dejong@quicknet.nl 

10.00 - 12.00 uur: Muziekvereniging Kadans treedt weer op in Noord- en Zuid-Scharwoude, Locaties (tijden bij benadering ivm uitloop): 10.00 uur Westervenne (voorzijde) 10:30 uur: Buitenzorg 11.00 uur: Vrijmarkt op de Speelweide in Noord-Scharwoude, 11.30 uur: Kinderspelen bij De Schelvis in Zuid-Scharwoude 

10.30 uur: Start 9e Langedijker Oldtimerrit. Op Koningsdag wordt na het succes van voorgaande jaren, de negende Langedijker Oldtimerrit gereden. Heeft u een Young- of Oldtimer, dan mag u deze rit niet missen. Locatie van samenkomst en finishplek staan vast, de route is bekend en het mooie weer gereserveerd. De organisatie draait op volle toeren, nu de deelnemers nog. Inschrijven voor de Oranjerit kan via www.koningsdag-zsw.nl, voor 23 april. Voor deelname dient uw auto 25 jaar of ouder te zijn. Vanaf 9.30 uur worden de automobielen opgesteld bij De Binding in Zuid-Scharwoude, zodat het toegestroomde publiek de auto’s kan bezichtigen. Voor de deelnemers is de koffie bruin en de koek staat klaar. De start vindt plaats vanaf 10.30 uur, dus kom op tijd! Na afloop is er nog gelegenheid om de automobielen te bezichtigen onder het genot van een Oranjebitter of frisdrankje. 

13.30 - 16.00 uur: Activiteiten op het speelveld bij de Goudzeelt met springkussen voor de kleintjes. 

13.30- 16.00 uur: Activiteiten op het speelveld bij Buttersgroet. Er is een piratenstormbaan van 17,5 meter, springkussen, spijkerbroekhangen en de kinderen kunnen zich laten schminken. Voor alle ouders is er koffie, thee en wat lekkers. Voor kinderen is er een stempelkaart voor het spijkerbroekhangen, drinken, chips en verse popcorn uit de popcornmachine. Er is een partytent met statafels, muziek en biertafels voor optimale gezelligheid! En de brandweer komt ook weer langs. 

Op de website van Oranjecomité Zuid-Scharwoude vindt u nog meer informatie: www.koningsdag-zsw.nl.


Goochelaar Dennis treedt met zijn ezel Slinger op in De Schelvis.

Broek op Langedijk

Woensdag 27 april, vanaf 10.00 uur, Dr. Manjoeroplantsoen/Huize Horizon: Draaiorgel & Tulpen Parade. De bewoners van het Dokter Manjoeroplantsoen en Huize Horizon worden getrakteerd op de gezellige klanken van een draaiorgel. Bovendien ontvangen zij allemaal een prachtige bos tulpen.

Vanaf 11.00 uur: De Optocht, hét startsein van de Broeker Koningsdag! Een bonte stoet trekt door de straten van Broek. Deelnemers maken kans op prachtige prijzen! Schrijf je in via optocht@broekerkoningsdag.nl.

Vanaf 12.00 uur: Het Broeker Havenplein is ‘the place to be’ tijdens Koningsdag. De jongsten kunnen zich laten schminken, springen op de springkussens of gebruik maken van een van de andere speeltoestellen. 

Bovendien is er live muziek van duo Twee Bier Zonder Baco en coverband The Hits! Daarnaast verzorgt DJ Jacco Silver diverse muzikale intermezzo’s. Natuurlijk is er van alles te eten en te drinken!

Vanaf 12.30 uur, Havenplein: Dance-demo’s. De leerlingen van dansschool 5SIX78 verzorgen o.l.v. Jasmijn Jesse diverse spectaculaire dansoptredens! 

Vanaf 13.00 uur: De Fietstocht. Maaike en Sebastiaan Ridderhof hebben samen met Agna en Peter Huibers een prachtige fietspuzzeltocht samengesteld door de regio.

Vanaf 12.30 uur, Huize Horizon: Feest in Huize Horizon. Langedijker schrijver en theatermaker Tom Schotten trakteert de bewoners van Huize Horizon op een wervelende voorstelling. En natuurlijk is er speciaal oranje gebak! 

Vanaf 12.30 uur, Havenplein: De ouderen (ca. 70+) uit Dijk en Waard zijn van harte welkom in het speciale Senioren Paviljoen. Vanuit een overdekte ruimte zitten zij eerste rang om de festiviteiten op het plein te bekijken. Bovendien is er koffie, thee en wordt men getrakteerd op gebak door de winnaar van ‘Heel Dijk en Waard Bakt’. Er is bediening en hulp voor mensen die slecht ter been zijn. 

Vanaf 14.00 uur: De Zeskamp. Op het Havenplein gaan diverse Broeker basisschoolleerlingen met elkaar de strijd aan tijdens deze speciale Zeskamp. Schrijf jouw team in op www.broekerkoningsdag.nl. 

Alle details zijn terug te lezen in de Broeker Koningsdag Feestkrant die vorig weekend in geheel Langedijk is verspreid en op de website www.broekerkoningsdag.nl.


St Pancras

Bij De Geist: 

10.15 - 11.00 uur: Karate- en kickboksdemonstratie door Steven Volkers

11.00 - 11.45 uur: in de grote zaal: Zoldertheater met gratis kindervoorstelling

11.15 - 12.30 uur: orkest Irene

13.00 - 16.00 uur: karikatuurtekenaar Ruben van Aefst

vanaf 13.00 uur: De Bikkels en Kubus and the Kingpins 

Parkeerterrein tennispark/ B3

10.30 - 12.00 uur: Brandweerdemonstraties

Op het Vrone terrein

van 12.00 tot 17.00 uur: Oranjemarkt.

Vanaf 12.00 uur: Finale penaltyschieten. Voor de kleintjes: diverse springkussens en ene treintje. Voor de oudere jeugd: lasergamen bij de bosjes achter de kleedkamers. 

Vanaf 13.30 uur: Inschrijven katknuppelen

Vanaf 14.00 uur: Drumble Dance voor jong en oud en coverband Alle Tijd

Bij Sportcafé De Oostwal

Vanaf 16.00 uur op het buitenpodium: Joost de Lange Band

Vanaf 20.00 uur op het binnenpodium: coverband Spangle.


Vond je dit interessant?

Word wekelijks binnen 5 minuten bijgepraat
over het laatste nieuws uit Dijk en Waard

Wij verwerken jouw gegevens zoals omschreven in onze privacyverklaring

Afbeelding
Leuke workshops voor kinderen in het kader van de PrutsHubDagen Algemeen 7 aug, 12:39
Afbeelding
Vier het Leven neemt Dijk en Waardse ouderen mee uit Algemeen 7 aug, 10:23
Afbeelding
Fietser en automobilist gewond bij ongeluk in Sint Pancras 112-nieuws 6 aug, 20:38
Afbeelding
Dubbele ontdekkingspret over land en water in Dijk en Waard Algemeen 6 aug, 17:32
Afbeelding
Geruchtenstroom draait op volle toeren na arrestatie David Mendes da Silva Algemeen 6 aug, 15:49
Afbeelding
Ontmoetingsgroep De Horst gaat gewoon door in de zomer Algemeen 6 aug, 15:25
Afbeelding
Biljarten met De Grijze Duiven in Heerhugowaard Algemeen 6 aug, 10:20
Afbeelding
Familie en vrienden op vakantie? Zo blijf je verbonden deze zomer Algemeen 6 aug, 10:17
Afbeelding
Primeur: skeelerwedstrijd tijdens Tour de Waard Sport 5 aug, 15:21
Afbeelding
Obdamse kermis in De Brink belooft een feestje te worden Algemeen 5 aug, 11:00
Afbeelding
Wat is er de komende periode te doen voor jongeren in Dijk en Waard? Algemeen 5 aug, 10:02
Afbeelding
GGD Hollands Noorden start met Monkeypox-vaccinatiecampagne Algemeen 4 aug, 18:26
Afbeelding
Vijf tips om thuis snel water te besparen Algemeen 4 aug, 16:42
Blijf net zoals 10.000 andere Nederlanders up-to-date Schrijf je in voor onze nieuwsbrief