Acht keer prijs voor turnsters TTL

Algemeen
Namens Turn Totaal Langedijk deed als vanouds een fiks aantal meisjes en dames mee aan de rayonwedstrijden.
Namens Turn Totaal Langedijk deed als vanouds een fiks aantal meisjes en dames mee aan de rayonwedstrijden. (Foto: aangeleverd)

LANGEDIJK - Namens Turn Totaal Langedijk deed als vanouds een fiks aantal meisjes en dames mee aan de rayonwedstrijden die dit keer werden gehouden in Heerhugowaard. Het was zowel voor de trainsters als de turnsters een uitdaging omdat de volledige oefenstof het afgelopen jaar was aangepast.

Er werd een allroundwedstrijd gedraaid maar de prijzen werden per toestel toegekend. Na een spannende strijd op zowel zaterdag als zondag zag coach Robin Butter haar talentjes bij elkaar maar liefst acht medailles ophalen.

Bij de pupillen 12 jaar, niveau 5 scoorde Chillia Verbij zilver op vloer. In de categorie pupillen 11 jaar, niveau 5 werd Fem Rootlieb 1e allround en ze haalde goud op balk en zilver op brug. Ploeggenootje Juul Bootsman wist ook twee prijzen in de wacht te slepen met zilver op sprong en vloer. Doorle Houweling tenslotte werd 4e op balk wat in dit geval een bronzen medaille opleverde.

Bij de pupillen 11 jaar, niveau 6 scoorde Ritaj Ahmed brons op het onderdeel brug. Bij de pupillen 12 jaar, niveau 4 tenslotte wist Dewi Meijer brons te bemachtigen op de brug.

Lilly Blok, Mandy van Luik, debuterend turnster Wendy Mosch, Jolein Leek, Adyne Dekker, Isa Brink en Jente Taam draaiden allen een keurige wedstrijd.

In Amsterdam gingen vier turnsters van coach Paulien Bos de uitdaging aan in de derde divisie. Ondanks haar zenuwen turnde junior Alicia Berglund zich naar een mooie 4e plek met een super stabiele balkoefening waarbij ze alle concurrenten achter zich liet. Bij de jeugd turnden Indy Jongenburger (11e), Anoek Haanstra (12e) en Tessa Meijer (19e) een wedstrijd zonder grote fouten maar met veel kleine aftrekken, waarbij Tessa heel knap op haar minst favoriete onderdeel balk het hoogste cijfer van de wedstrijd behaalde. Op 11 juni kunnen zij, opnieuw in Amsterdam, in de herkansing. Kijk voor meer nieuws op www.turntotaallangedijk.nl.