Ruth Spijker zoekt steun voor haar droom

Algemeen
Het zou toch geweldig zijn als bij de eerstvolgende Olympische Spelen de 8oo meter gewonnen wordt door Ruth Spijker uit Sint Pancras!
Het zou toch geweldig zijn als bij de eerstvolgende Olympische Spelen de 8oo meter gewonnen wordt door Ruth Spijker uit Sint Pancras! (Foto: aangeleverd)

ST PANCRAS - Er zijn mensen die verslaafd zijn aan hardlopen. Zonder een bijna dagelijks rondje hardlopen voelen zij zich veel minder gezond. Ook in Sint Pancras leeft zo’n loop-enthousiasteling. Ruth Spijker wil echter meer, veel meer. Zij wil alles doen om een toploopster te worden. 

Ruth Spijker zoekt steun voor haar droom

Daarom heeft zij een plan om die droom te verwezenlijken. Zij is een crowdfundingsactie gestart en hoopt op deze manier voldoende centjes binnen te halen om een trainingsstage in Portugal te kunnen betalen. Daarom haar oproep aan de lezers om haar financieel te steunen.

Even voorstellen

“Ik zal mij even voorstellen: Ik ben Ruth Spijker, ik ben 17 jaar jong en woon al 15 jaar in Sint Pancras. Sinds 4 jaar loop ik competitief hard (atletiek) bij een regionaal trainingscentrum in Castricum (Team Distance Runners), speciaal voor mijn tak van sport: middellange afstanden! Momenteel train ik 4 keer in de week in Castricum en 2 à 3 keer in de week thuis.

Bij atletiek zijn dit de 400m tot de 5000m op de atletiekbaan, maar mijn beste afstanden zijn de 800m en de 1500m.

Afgelopen februari heb ik op zowel het NK Indoor voor junioren als het NK Indoor voor senioren de 800 meter gelopen. Bij het NK Junioren leverde dit een finaleplek en uiteindelijk een 6de plek bij de meisjes onder 20 op. Bij het NK Senioren, wat een weekend later was, liep ik een persoonlijk record en daarmee heb ik de 17de plek van Nederland gehaald. Maar ik wil meer, veel meer! Ik wil graag doorgroeien naar de internationale top. Daarom heb ik besloten om op zoek te gaan naar een universiteit in Amerika om daar te gaan studeren en hard te lopen aan de universiteit. Inmiddels heb ik een universiteit gevonden: aankomende augustus vertrek ik naar de Converse University, South Carolina om mij in deze omgeving verder te ontwikkelen binnen de sport.”

Tegenprestatie

Afgelopen woensdag vertrok Ruth naar Portugal naar de stad Monte Gardo voor een trainingsstage. Zij wil zich zo goed optimaal mogelijk voorbereiden op het komende atletiekseizoen met als hoogtepunt het NK outdoor voor junioren op 17, 18 en 19 juni in Amsterdam. Maar om naar Portugal te kunnen gaan was natuurlijk geld nodig, voorlopig schieten onder andere haar ouders dit voor. 

Vandaar de crowdfundingsactie zodat Ruth het geleende geld terug kan betalen. Ruth hoopt 1600 euro op te kunnen halen. Als tegenprestatie krijgen diegenen die 10 euro willen doneren na het trainingskamp een filmpje toegestuurd van de stage. 

Bij terugkomst in Nederland gaat Ruth eerst haar VWO-eindexamens maken, zij is leerlinge van het Jan Arentz in Alkmaar. 

Kortom: Ruth is een jonge vrouw die weet wat ze wil en heeft daar veel voor over, nu maar hopen dat anderen haar daarbij willen steunen! Wie Ruth financieel wil steunen, ga naar de website van het ‘Yvonne van Gennip Talentenfonds’, vervolgens naar ‘Talentboek’ of op de knop ‘naar de talenten’ drukken en dan via het zoekbalkje naar Ruth Spijker. Het zou toch geweldig zijn als bij de eerstvolgende Olympische Spelen de 8oo meter gewonnen wordt door Ruth Spijker uit Sint Pancras!

Afbeelding