10 vragen aan Remco de Boer

Algemeen
Remco de Boer
Remco de Boer (Foto: aangeleverd)

Antwoord op de vraag van uw voorganger: Hoe heeft Marktzicht de coronaperiode ervaren en hoe gaat het nu?

De vraag van Frank krijg ik vaker en logisch het waren namelijk twee rare jaren. Als ondernemer weet je dat je risico’s loopt dat hoort erbij, maar helemaal dicht is iets waar je geen rekening mee houdt. Bij Marktzicht eten en drinken waren we net een paar dagen open en toen begon na 5 dagen de tweede Lockdown (voor Marktzicht de eerste). We zijn gelijk met takeaway begonnen en de shared dining box. Vooral die laatste was een groot succes. Wat wel een risico was, was dat de gasten een verkeerde indruk van ons konden krijgen, want je kan nooit de kwaliteit gelijk krijgen als in de zaak zelf. Maar we hebben heel veel leuke en goede reacties gehad en dat motiveerde zeker. Toen we weer open mochten merkten we dat de mensen ons snel weer vonden. We zijn blij dat we ons team bij elkaar hebben kunnen houden. Het personeelstekort is op langer termijn lastig te zeggen net als de inkoop die aan alle kanten omhoogschiet, maar goed in welk vakgebied is dat nou niet. We mogen doen wat we leuk vinden en dat is de gasten verwennen en dat is het belangrijkste de rest hoort erbij en daarin schakelen we elke dag opnieuw met het team omdat op peil te houden.

Wie bent u?

Ik ben Remco de Boer, horecaondernemer en ik organiseer een aantal evenementen. Ik ben afgestudeerd sportleraar maar door mijn vrouw Edith in de horeca beland. Edith heeft Grand café de Heeren/ Miller’s in Heerhugowaard en daar ben ik 20 jaar geleden gestart. Sinds 8 jaar run ik samen met mijn compagnon Daan Touw De Koning eten en drinken in Alkmaar en zijn we het Gulden Vlies aan het verbouwen tot iets heel moois, we hopen te openen rond november. Sinds oktober 2020 stuur ik Marktzicht eten en drinken aan. Dit doe ik samen met een mooie groep ondernemers ‘De Heeren van Langedijk’. In de coronatijd heb ik samen met Frank Verburg en Raymond Graaman in de BroekerVeiling ‘Langedijk Live’ georganiseerd; een uniek en leuk evenement wat misschien toch maar weer eens terug moet komen. Ook zit ik ook in de organisatie van Heerhugowaard Live en de Zomertoer die elk jaar op de ijsbaan ‘t Kruis wordt gehouden. Daarnaast organiseer ik nog koningsnacht en -dag op het Raadhuisplein met twee horeca collega’s. Kortom: ik hou van organiseren en ondernemen.

Van wie bent u dr ien?

Ruud de Boer en Rita van der Kamp.

Wat heeft u met deze gemeente?

Ik woon in Heerhugowaard, maar tot 20 jaar geleden woonde ik in Sint Pancras. De gemoedelijkheid in Dijk en Waard vind ik vooral fijn. Het ouderwets gedag zeggen zonder dat je de persoon per se hoeft te kennen, dat is iets wat je niet in de grote stad ziet. Daarnaast heeft Dijk en Waard mooie plekjes zoals het unieke waterrijke gebied als het Duizend Eilandenrijk, maar ook het park van Luna in Heerhugowaard is een heerlijk gebied om in te lopen.

Wat is de mooiste plek van Dijk en Waard?

Het terras van Marktzicht is gewoon een unieke plek met uitzicht op de BroekerVeiling. Daarnaast loop ik zelf heel graag hard in het park van Luna dat mooi aansluit op het strand van Luna.

Welke herinnering is u dierbaar?

Mijn periode bij Vrone, daar heb ik nog steeds een leuke groep vrienden aan overgehouden. En natuurlijk de leuke feesten in de gemeente Dijk en Waard.

Wat is uw advies aan de burgemeester?

Het verbinden van Heerhugowaard en Langedijk lijkt me een mooie taak en dan vooral op een ongedwongen manier waarbij iedereen wel z’n eigen identiteit blijft houden. De aanpak van de infrastructuur want als je nu uit Alkmaar komt is het een drama om Langedijk en Heerhugowaard in te komen. Probeer het bedrijfsleven hier goed bij te betrekken. Er worden leuke initiatieven genomen qua evenementen: ondersteun dit als gemeente en denk in oplossingen om de gemeente levendig te houden. Tradities moeten niet verloren gaan.

Wat is het beste advies dat u zelf ooit kreeg?

Zorg ervoor dat plezier hebt in wat je doet en vind vooral de juiste balans tussen privé en werk. Dan houd je het ‘t langst vol.

Wat zouden mensen echt van u moeten weten?

Ik ben een persoon die vooral graag onder de mensen is maar liever niet op de voorgrond. Maatschappelijk iets doen vind ik ook belangrijk. Aan onze dochter geef ik graag mee dat een vereniging alleen bestaansrecht heeft door vrijwilligers en dat dat niet altijd dezelfde kunnen zijn. Vrijwilligerswerk kost tijd maar je krijgt er ook weer energie van. 

Wie is uw opvolger?

Mike Glas is eigenaar van Glas groenten: iedereen heeft het steeds drukker maar is ook steeds meer bezig met gezond leven en eten. Hoe ziet hij dit op langer termijn met zijn bedrijf en hoe gaat hij hier mee om?