Maarten de Jongh.
Maarten de Jongh. (Foto: aangeleverd)

10 vragen aan Maarten de Jongh

Algemeen

Antwoord op de vraag van Mike Glas: Wat doet Maarten precies en hoe maakt hij Nederland daarmee een stukje veiliger?  

Ik ben in 2010 gestart met mijn bedrijf Pullout Trekproeven (in 2018 hebben we de naam veranderd naar Pullout Test en Spanproeven). We zijn een onafhankelijk test bureau en ben dit gestart omdat ik vond dat er te veel een cultuur heerste van ‘slager keurt zijn eigen vlees’, wat in mijn ogen een risico is voor veiligheid van constructies en bouwwerken. In de eerste jaren van mijn bedrijf richtte ik me op het leveren van trekproeven op beton bevestigingsmaterialen op locatie (bouwprojecten). Elke constructie wordt bevestigd met een bevestigingsmateriaal, maar deze moeten ook een bepaalde kracht kunnen dragen om veiligheid van mensen en omgeving te waarborgen, bv balkons, hangende straatverlichting, feest decoratie in winkelstraten, maar ook betonvloeren, metselwerk, steigers, etc. etc. Na elke test leveren we een test rapport aan onze opdrachtgever met onze bevindingen en advies. Dit soort testen doen we de laatste 5 jaar eigenlijk ook in het groot, en meer in de sector infra. 

Gelukkig doe ik dit tegenwoordig niet allemaal meer alleen en heb ik twee fantastische compagnons en een (16 koppig tellende) geweldige, hardwerkende groep mannen die samen met mij Nederland elke dag een klein stukje (onafhankelijk) veiliger proberen te maken.

Wie bent u?

Ik ben Maarten de Jongh en via Breukelen, Middelburg, Curaçao, Anna Paulowna en weer Curaçao neergestreken sinds 2000 in Langedijk/ Dijk en waard.

Getrouwd met Tamara de Jongh- Hof van Salon Schouten, samen hebben we twee ‘schatjes’ van kinderen: Luna van 13 en Finn van 8. We wonen aan de Dorpsstraat te Zuid-Scharwouden in de oude melkwinkel.  

 Van wie bent u dr ien?

Ik ben de oudste zoon van twee zonen van Fred en Thea de Jongh. Mijn vader was werkzaam bij de marine waardoor hij veel op zee zat, maar ook met het gezin de fantastische ervaring heeft geboden om vier jaar te emigreren naar Curaçao, waar eigenlijk een stukje van mijn en ons hart ligt. Moeders was werkzaam na dat wij naar het voortgezet onderwijs gingen als voedingsassistente bij Magnus hof.

Wat heeft u met deze gemeente?

Langedijk is eigenlijk de gemeente waar ik het langst woon en me zeker thuis mag en kan voelen. Ook is mijn bedrijf Pullout Test en Spanproeven in Langedijk (Oudkarspel) gevestigd.

Wat is de mooiste plek van Dijk en Waard?

Dat vind ik zonder twijfel de Dorpsstraat, de aorta van de gemeente welke de verschillende dorpen met elkaar verbind en elk jaar getijde zijn specifieke schoonheid laat zien.

Welke herinnering aan uw woonplaats is u dierbaar?

Dat is de december winternacht van 2008 toen mijn dochter Luna net geboren was, en er een dik pak sneeuw lag. We wandelden toen terug met de kinderwagen vanuit Broek op Langedijk naar ons huis over de Dorpstraat. Alle lampjes van de huizen, de maan en de sneeuw met onze dochter vredig slapend in de kinderwagen, dat gevoel en die sfeer zal ik altijd bij me dragen en nooit meer vergeten.

Wat is uw advies aan de burgemeester? 

Ik hoop dat hij, ondanks dat we nu gefuseerd zijn met Heerhugowaard, het dorpse gevoel dat Langedijk zo kenmerkt laat behouden, en dat er verstandig omgegaan wordt met de dorpstradities. Dat hij zich niet laat leiden door negatief gedrag van bepaalde mensen en groeperingen. Bepaalde tradities en plekken waar we samen kunnen komen horen nu eenmaal bij onze cultuur, maar ook zeker bij Langedijk. Ook onze jeugd moet de mogelijkheid krijgen om hun verhalen door te geven aan hun kinderen van later. 

Wat is het beste advies dat u zelf ooit kreeg? 

Er is geen enkel probleem wat niet als uitdaging kan worden gezien, het is de moeite die je er voor wil doen, die de uitkomst van je uitdaging zal bepalen. 

Wat zouden mensen echt van u moeten weten?

Dat ik het erg gezellig vind om een borrel te drinken met vrienden. Dat ik hou van een potje tennissen. Ik het heerlijk vind om films te kijken als ik daar tijd voor kan vrijmaken. Op de voorgrond treden is niet echt aan mij besteed. En dat ik me bevoorrecht voel om deze 10 vragen te mogen beantwoorden. 

Wie is uw opvolger in deze rubriek?

Mijn opvolger is Marlies Kos van 1010Fitwear uit Oudkarspel, mijn vraag is ‘Waarom heb je er voor gekozen om je te specialiseren in compressiekousen?’ 

Vond je dit interessant?

Word wekelijks binnen 5 minuten bijgepraat
over het laatste nieuws uit Dijk en Waard

Wij verwerken jouw gegevens zoals omschreven in onze privacyverklaring

Afbeelding
Leuke workshops voor kinderen in het kader van de PrutsHubDagen Algemeen 7 aug, 12:39
Afbeelding
Vier het Leven neemt Dijk en Waardse ouderen mee uit Algemeen 7 aug, 10:23
Afbeelding
Fietser en automobilist gewond bij ongeluk in Sint Pancras 112-nieuws 6 aug, 20:38
Afbeelding
Dubbele ontdekkingspret over land en water in Dijk en Waard Algemeen 6 aug, 17:32
Afbeelding
Geruchtenstroom draait op volle toeren na arrestatie David Mendes da Silva Algemeen 6 aug, 15:49
Afbeelding
Ontmoetingsgroep De Horst gaat gewoon door in de zomer Algemeen 6 aug, 15:25
Afbeelding
Biljarten met De Grijze Duiven in Heerhugowaard Algemeen 6 aug, 10:20
Afbeelding
Familie en vrienden op vakantie? Zo blijf je verbonden deze zomer Algemeen 6 aug, 10:17
Afbeelding
Primeur: skeelerwedstrijd tijdens Tour de Waard Sport 5 aug, 15:21
Afbeelding
Obdamse kermis in De Brink belooft een feestje te worden Algemeen 5 aug, 11:00
Afbeelding
Wat is er de komende periode te doen voor jongeren in Dijk en Waard? Algemeen 5 aug, 10:02
Afbeelding
GGD Hollands Noorden start met Monkeypox-vaccinatiecampagne Algemeen 4 aug, 18:26
Afbeelding
Vijf tips om thuis snel water te besparen Algemeen 4 aug, 16:42
Blijf net zoals 10.000 andere Nederlanders up-to-date Schrijf je in voor onze nieuwsbrief