Tóch nog een voetbaltoernooi voor Langedijker basisscholen

In Heerhugowaard werd al een schoolvoetbaltoernooi gespeeld, in Langedijk wordt nu een extra toernooi ingelast. (Foto: AG Heeremans Photography)

DIJK EN WAARD - Nu Langedijk en Heerhugowaard één gemeente vormen, heeft de KNVB de schoolvoetbaltoernooien in beide plaatsen samengevoegd tot één toernooi in Dijk & Waard. Dit jaar is het toernooi in Heerhugowaard voor de groepen 5-6 en 7-8 van de basisscholen reeds gehouden. Daaraan deden maar liefst 83 teams van achttien scholen mee. In Langedijk werd vanwege omstandigheden dit jaar geen toernooi gespeeld, maar de organisatie van het Waardse toernooi heeft in overleg met de KNVB en de ‘collega’s’ in Langedijk besloten woensdag 18 mei tóch een toernooi te organiseren.

Samen sporten en bewegen is goed voor de jeugd, daarom vond de organisatie achter het scholenvoetbal in Heerhugowaard het van belang om ook in Langedijk een toernooi te organiseren. De samenwerking met de organisatie in Langedijk is meteen een goede generale voor volgend schooljaar, als het eerste Dijk en Waard schoolvoetbaltoernooi gehouden gaat worden. De negen basisscholen in Langedijk werden uitgenodigd voor het extra ingelaste toernooi en daar is goed gehoor aan gegeven; bij het sluiten van de inschrijvingstermijn hadden zich 38 teams aangemeld. Alle basisscholen in Langedijk zijn vertegenwoordigd. Woensdagmiddag 18 mei gaan zij de strijd met elkaar aan op de velden van SVW ‘27 aan de Parklaan in Heerhugowaard. Het toernooi begint om 15.00 uur; de finales worden gespeeld vanaf 18.30 uur.

Regiofinales

\In Heerhugowaard zijn de finales van het 37e schoolvoetbaltoernooi vorige maand al gespeeld op de velden van SVW ‘27. Winnaars in de leeftijdscategorie groep 5/6 waren bij de jongens de Pater Jan Smitschool en bij de meisjes de Familieschool. In de categorie groep 7/8 waren de meisjes van de Vlindertuin en de jongens van opnieuw de Pater Jan Smitschool de beste. Zij gaan Heerhugowaard vertegenwoordigen bij de regiofinales, die dit jaar gehouden worden in Den Helder en Wognum. Wethouder John Does van gemeente Dijk en Waard en de sponsors van het toernooi reikten de prijzen uit;