Feest van de eeuw voor jarig DTS

Algemeen
Kees Feller en Bart Tuijnman hebben met de jubileumcommissie een mooi verjaardagsfeest bedacht.
Kees Feller en Bart Tuijnman hebben met de jubileumcommissie een mooi verjaardagsfeest bedacht. (Foto: AGHeeremansPhotography)

OUDKARSPEL - Vorig jaar was het al zo ver, een eeuw Door Training Sterk in Oudkarspel, maar door het bekende virus viel er toen even niets te vieren. Maar van 11 tot en met 18 juni viert de voetbalvereniging uit Oudkarspel alsnog haar verjaardag, met een mooi jubileumprogramma waarbij aan alle leden, en niet leden is gedacht.

We vieren dit jubileum met de DTS familie

“Maar de leden staan voorop natuurlijk”, vertelt Kees Feller die samen met Bart Tuijnman in de achtkoppige jubileumcommissie zit. “We vieren dit jubileum met de DTS familie, zoals wij het noemen. Dat zijn de 375 leden en hun familie, de oud-leden, de vrijwilligers, de vrienden van DTS en natuurlijk de sponsors.” Bart vult aan: “Voor hen hebben wij een feestavond georganiseerd op zaterdag 11 juni, met als topact Jeroen van de Boom. Daar zijn we behoorlijk trots op! Samen met DJ Martijn Freshfield en Sven Versteeg maakt hij er een knaller van een avond van!” 

Ook is er voor deze avond een special act in petto. “We mogen nog niet alles verklappen maar het heeft te maken met het speciale jubileumboek. Samengesteld en geschreven door historicus Arie Kaan. “Arie heeft zelf ook een DTS verleden en heeft met dit boek een geweldige klus afgeleverd. Echt een boek om ontzettend trots op te zijn voor iedereen met een DTS hart.”

Helemaal onopgemerkt voorbij ging het 100-jarig bestaan van DTS overigens niet, want in samenwerking met vele Langedijker ondernemers en sponsoren presenteerde men zondag 21 februari, de officiële oprichtingsdatum van de club, ‘Das grosse DTS Winter Wunderland Lotterie 2021’ waarbij zo’n 150 prijzen waren te winnen en die vanuit vele woonkamers via een live-stream gevolgd is. “Dat was ook heel bijzonder hoor, en ontzettend goed georganiseerd door de sponsorcommissie en gepresteerd door de voorzitter daarvan, Bert Baron. Maar een jubileum als dit wil je natuurlijk groots vieren. We zijn dolblij dat het nu kan, en we pakken dan ook behoorlijk uit.”


Van 11 -18 juni is het groot feest bij DTS. - AGHeeremansPhotography

De feestweek zal zaterdag 11 juni aftrappen met dag één van het DTS jeugdtoernooi. Er zal op deze dag gestreden worden om de titel tussen de jeugd van de Langedijker clubs in de categorieën JO-14 t/m JO18. Bart: “Alle voetbalverenigingen uit Langedijk hebben hun medewerking inmiddels toegezegd, dat vinden wij ontzettend leuk.” Daarna is het tijd voor de Champions Final waarin de DTS kampioenen van 1997 het opnemen tegen de kampioenen van 2015. Lukt het de kampioensploeg van 1997, met vedetten als Ron ‘Legend’ de Rooij, Maarten de Waard en Hilco Kooistra, de kampioensploeg van 2015, onder leiding van Jan Kramer met sterren als Jordi Bitter, René Duijs en Robbie van de Giessen over de knie te leggen? Wie gaat er vandoor met de titel ‘beste kampioen van DTS’ en wie pakt de winst in de derde helft? “Dit belooft een mooi spektakelstuk te worden. De feestavond die volgt is alleen toegankelijk voor DTS’ers, (oud)leden, (oud)vrijwilligers, ouders van jeugdleden, sponsoren en Vrienden van DTS. Toegang uitsluitend 18+ en inschrijven is verplicht.” 

Woensdag 15 juni is helemaal voor de jeugd gereserveerd. Op deze middag worden de jongste jeugdleden van DTS in het zonnetje gezet met een middag vol activiteiten. 

Afscheid René Duys

Op 16 juni is de laatste training van het seizoen. “Deze training, voor alle seniorenteams, het dameselftal, JO18, de Trimmers en de Vrijdagavondploeg, is tevens het moment waarop we afscheid nemen van onze hoofdtrainer René Duijs die het stokje doorgeeft aan zijn opvolger Mike Langedijk. De training zal in circuit-vorm worden afgewerkt onder leiding van René en Nees Duijs, Jan Kramer en Mike Langedijk.”

Koninklijke Erepenning

Vrijdag 17 juni is het tijd voor het officiële gedeelte. “Het bijwonen van deze receptie is uitsluitend op uitnodiging. Naast diverse toespraken zal burgemeester Rehwinkel de Koninklijke Erepenning uitreiken aan onze voorzitter. Een bijzonder feit want deze onderscheiding krijg je niet zomaar als vereniging. We hebben heel wat formulieren in moeten vullen”, lacht Bart. 

De week wordt afgesloten met een feest toegankelijk voor iedereen die de verjaardag mee wil vieren: het Feest van de Eeuw! “Dé knallende afsluiting van de DTS feestweek voor alle Dijk en Waarders, met optredens van Yves Berendse en Pascal Redeker. Samen met onze lokale DJ Martijn Freshfield maken zij er een onvergetelijke avond van. Kaarten kosten 5 euro en zijn verkrijgbaar via de site.”

Nieuwe fase

Met het jubileum wordt tevens een periode afgesloten voor beide heren. Met name voor Kees, inmiddels alweer 35 jaar bij de club betrokken in meerdere verantwoordingen. “Na dit seizoen wordt de vereniging geleid door een geheel nieuw bestuur, met Hilco Kooistra als voorzitter. De vereniging staat er goed voor en is financieel gezond, een belangrijke verdienste van het scheidend bestuur. Maar gericht op de toekomst is het heel goed dat er andere mensen met nieuwe frisse ideeën zijn opgestaan om DTS op weg te helpen naar de volgende honderd jaar. Het was en is een club om trots op te zijn, dat staat bij iedereen voorop! Samen met de gehele jubileumcommissie kijken wij ernaar uit om deze week voor iedereen onvergetelijk te laten zijn.” 

Het volledige programma van de jubileumweek vindt u op 100jaardts.nl.