FC Marlène JO13 ongeslagen kampioen

Sport
Als je kampioen bent, dan wordt er natuurlijk ook zo'n gave kampioensfoto gemaakt.
Als je kampioen bent, dan wordt er natuurlijk ook zo'n gave kampioensfoto gemaakt. (Foto: Sander Kaaij)

HEERHUGOWAARD - Feest in sporthal de Waardergolf! Daar werden de voetbaltalenten onder de dertien jaar van de lokale trots FC Marlène maandagavond 9 mei kampioen door de jongens van HZV/Het Vennewater uit Heiloo met maar liefst 7-1 te verslaan.


Marlène-aanvoerder Milan van Westen snijdt dwars door de Heiloose verdediging heen. - (Foto: Sander Kaaij)

Het team, dat uitkomt in de topklasse, is enorm talentvol en is tot nu toe ongeslagen op het allerhoogste niveau. Met recht worden ze daarom gezien als een van de vlaggenschepen van FC Marlène. Niet zo vreemd dus dat veel spelers uit andere teams, waaronder van vaandeldrager FC Marlène Heren 1, naar De Waardergolf waren gekomen om de jongens aan te moedigen. Spandoeken waren opgehangen en supporters hadden toeters meegebracht voor extra sfeer. Voor een bomvolle zaal, waar behalve trotse ouders, opa’s en oma’s ook de volledige staf van FC Marlène bij aanwezig was, waren de jongens knap hun zenuwen de baas; liefst zeven keer wisten ze het net te vinden.

Na de klinkende overwinning was er voor alle spelers een beker en een medaille en werd er een mooi feest gevierd. De jeugd heeft de toekomst, dat blijkt maar weer.


Na het laatste fluitsignaal kon het kampioenschap gevierd worden. - (Foto: Sander Kaaij)