Ineke Schilstra.
Ineke Schilstra. (Foto: aangeleverd)

10 vragen aan Ineke Schilstra

Algemeen

Antwoord op de vraag van Marlies Kos: ”Waarom heb je ervoor gekozen om trouwambtenaar te worden en wat maakt dit zo leuk om te doen?”

Daar had ik nog nooit over nagedacht totdat ik een advertentie in het Langedijker Nieuwsblad zag in 2005. Het eerste wat in mij opkwam was: wat fantastisch om mensen te trouwen en een onderdeel te zijn van zo’n mooie gebeurtenis. 

Het is ontzettend fijn om nieuwe mensen te ontmoeten, van jong tot oud, ieder met zijn eigen persoonlijk verhaal. Om vervolgens een speech te maken is elke keer weer een uitdaging. En wat is er nu leuker om op de dag zelf het bruidspaar te zien stralen? Dan geniet ik ook!

Wie bent u?

Ik ben Ineke Schilstra en ben na een aantal omzwervingen terecht gekomen in Langedijk/Dijk en Waard. Ik ben getrouwd en we hebben samen een zoon. We wonen alweer 30 jaar in het prachtige dorp Oudkarspel in een mooie tuinderswoning uit 1890 aan de Dorpsstraat. 

Ik ben vier dagen werkzaam bij Stichting Westfriese Bibliotheken. Mijn werkgever geeft mij de kans om mijn uren flexibel in te vullen waardoor ik ruimte heb voor het voltrekken van huwelijken op alle dagen van de week.

Van wie bent u dr ien?

Ik ben de oudste dochter van Mina en Ype Schilstra en opgegroeid in het stadje Bolsward in Friesland. Daar heb ik een fantastische jeugd gehad. Bij mijn ouders stond altijd de deur open voor iedereen. Mee eten, slapen? Welkom. Na mijn studie in Groningen ben ik verhuisd naar Noord-Holland.

Wat heeft u met deze gemeente?

Ik voel me hier ontzettend thuis. Landelijk en rustig wonen en toch de mogelijkheid hebben om de drukte op te zoeken. 

Wat is de mooiste plek van Dijk en Waard?

Dat is voor mij het Waardje. Na het werk onze boot pakken, picknickmand en zwemkleding mee en dan een verfrissende duik in het water. De natuur is daar zo mooi en ongerept. Als we familie of vrienden op bezoek krijgen zeggen die vaak “wat wonen jullie hier toch mooi.”

Welke herinnering aan uw woonplaats is u dierbaar?

Dat zijn er veel, maar vooral onze buurtfeesten in café De Knip. Elk feest heeft een thema en een goede voorbereiding is het halve werk. Muziek uitzoeken, danspasjes en kleding. Daar zijn we als buurtcomité wel een paar avonden zoet mee.

De laatste keer was het thema Songfestival en hadden we de eer om Getty Kaspers van Teach-In te verwelkomen die in 1975 won voor Nederland. Hopelijk kan het dit jaar weer.

Wat is uw advies aan de burgemeester?

Ik hoop dat we een burgemeester krijgen die iedereen aan elkaar verbindt. Dat Heerhugowaard en Langedijk ook echt het Dijk en Waard gevoel krijgen, uiteraard met het onderscheidt in de dorpen wat er ook mag zijn toch? En vooral aandacht wat ons juist daarin kan verbinden, zoals cultuur en evenementen. 

Wat is het beste advies dat u zelf ooit kreeg?

Nou ja, vele denk ik wel. Sta open voor adviezen, deel je problemen/ideeën met je partner, familie en vrienden. Uiteindelijk zal je zelf de knoop door moeten hakken maar dan is het verstandig om alle opties hierin te beluisteren. En ‘blijf vooral bij jezelf’ klinkt leuk maar dan leer je niet zoveel om jezelf te veranderen wat best weleens nodig kan zijn. 

Wat zouden mensen echt van u moeten weten?

Mijn favoriete plek in huis is de keuken en dan vooral achter het fornuis. Ik vind het heerlijk om voor vrienden te koken en lekker lang te tafelen. Daarnaast doe ik mee met de tenniscompetitie maar tot nu toe winnen wij meestal de derde ronde, helaas…. Gelet op mijn achtergrond ben ik natuurlijk een boekenwurm. 

Wie is uw opvolger in deze rubriek?

Sladjana Dimitrijevic. Ik ben benieuwd wat haar reden was om naar Nederland te komen en waarom ze zo actief is als vrijwillige beheerder bij het Regthuis in Oudkarspel.

Binnen 5 minuten bijgepraat

over het laatste nieuws uit Dijk en Waard

Schrijf je hierin voor onze wekelijkse nieuwsbrief.

Wij verwerken uw gegevens zoals omschreven in onze privacyverklaring

Afbeelding
Nachtvlinders kijken tijdens de Nationale Nachtvlindernacht Algemeen 25 jun, 08:48
Afbeelding
Droom mee met Jozef en zijn tover-dromenjas in Theater de Binding Uit 24 jun, 16:45
Afbeelding
Doet en Ontmoet in Veldzorg weer begonnen Algemeen 24 jun, 14:52
Afbeelding
Burgemeester Rehwinkel bezoekt Stichting Miss IQ Algemeen 24 jun, 14:10
Afbeelding
Tien vragen aan... Sreta Schrieken Algemeen 24 jun, 11:04
Afbeelding
Wat is er de komende week te doen voor jongeren in Dijk en Waard? Algemeen 24 jun, 09:45
Afbeelding
Heerhugowaardse kunstenaars exposeren tijdens Kunstparade in Heiloo Algemeen 24 jun, 08:04
Afbeelding
Twee ongelukken op N242 112-nieuws 23 jun, 19:19
Afbeelding
Viviane wil met haar stichting huidkanker zoveel mogelijk de wereld uithelpen Algemeen 23 jun, 14:29
Afbeelding
Koninklijk Erepenning voor jarig DTS Algemeen 23 jun, 14:13
Afbeelding
Raadsleden Dijk en Waard brengen werkbezoek aan fuserende bibliotheken Algemeen 23 jun, 14:10
Afbeelding
Foto expositie Allemanskerk ingeluid door Gerard Zeeman Algemeen 23 jun, 14:08
Afbeelding
Maarten Beneker clubman pur sang van zowel DTS als LSVV Algemeen 23 jun, 14:06
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief