Het mooiste meisje uit de klas komt uit Langedijk

Algemeen
Alexandra Leijs is op 24 mei de hoofdpersoon in de uitzending van Het mooiste meisje van de klas.
Alexandra Leijs is op 24 mei de hoofdpersoon in de uitzending van Het mooiste meisje van de klas. (Foto: aangeleverd)

LANGEDIJK - In het tv-programma ‘Het mooiste meisje van de klas’ gaat presentator Jaap Jongbloed op zoek naar dat onbereikbare meisje uit de klas op wie alle jongens verliefd waren en die het voorbeeld was voor de meiden in haar omgeving. Zo vindt hij ook Alexandra Leijs, ooit het mooiste meisje.

Wat maakte haar zo speciaal en wie kreeg haar eerste zoen? Maar ook: hoe is ze terechtgekomen, wat is er met haar gebeurd, heeft ze nog contact met vroegere klasgenoten en was hun schoonheid een garantie voor succes? Zijn de verwachtingen, die men over haar had, uitgekomen of heeft haar leven een verrassende wending genomen? Aan het woord komen oud-klasgenoten, leraren en iedereen die toen en daarna een belangrijke rol in haar leven heeft gespeeld. Boeiende verhalen vol herkenning met een vleugje nostalgie over schoonheid en keuzes in het leven.

Langedijkse Alexandra Leijs in ‘Mooiste meisje van de klas’

Ook in Langedijk woonde zo’n beeldschoon meisje. Haar naam is Alexandra Leijs. Zij is in de uitzending van NPO/ AVROTROS op 24 mei de hoofdpersoon. Alexandra werd geboren op 8 december 1972 in Noord-Scharwoude. Zij groeide in ons dorp op en staat bekend als het balletmeisje met de lichtgroene ogen. Ze ging naar kleuterschool de Snaterhof, waar haar moeder Juf Cootje les gaf. Vervolgens ging zij tot en met de vijfde klas naar lagere school de Phoenix.

Op elfjarige leeftijd wordt ze gevraagd voor het Koninklijk Conservatorium in Den Haag. Enthousiast gaat Alexandra vervolgens wonen in een pleeggezin daar in de buurt. Zij brengt lange dagen door op de dansvloer, naast haar gewone schoollessen. Terwijl zij in Den Haag haar dagen dus dansend doorbrengt, gaat het thuis in Langedijk vreselijk mis. Haar zus Roswitha wordt ernstig ziek en onthult op haar sterfbed een familiegeheim. Dat geheim zal Alexandra’s leven voorgoed veranderen! Meer willen we niet verklappen, alle reden om te kijken dus! Uitzenddatum dinsdag 24 mei op NPO 1 van 21.20 tot 22.12 uur.