Bijzondere samenwerking: ‘Boterhal goes Artfarm’

Algemeen
Fotografie van Harry Beemsterboer.
Fotografie van Harry Beemsterboer. (Foto: Aangeleverd)

HEERHUGOWAARD/ HOORN - Kunstenaarsvereniging Hoorn e/o, kortweg De Boterhal, bestaat inmiddels ruim veertig jaar. Een mijlpaal die gevierd moet worden! De afgelopen tijd is daar vanuit de vereniging aandacht aan besteed met een jubileumtentoonstelling met werk van (oud-)leden en een jubileumboek waarin het verleden, het heden en de toekomst van de vereniging belicht wordt.

Met name in de toekomst zal onder meer verder gezocht worden naar samenwerkingen en verbanden met andere kunstinstellingen. Dit gebeurt al diverse jaren door expositiemogelijkheden te creëren voor leden in het Dijklander Ziekenhuis in Hoorn en het Gemeentehuis in Hoorn en door uitwisselingen met andere kunstenaarsverenigingen te organiseren. In 2021 was er bijvoorbeeld zo’n uitwisseling met BSA Oostenrijk en het Papiermuseum in Laakirchen. In het najaar van 2022 exposeert BSA zelf in de Boterhal.

Voor de expositie ‘Boterhal goes Artfarm’ zoekt de vereniging het dichter bij huis. Op een kwartier rijden van Hoorn bevindt zich namelijk de Artfarm in Heerhugowaard, een plek waarbij kunst en welzijn samenkomen. Van 28 mei tot en met 26 juni presenteren zo’n twintig leden van de vereniging hun werk in de kunsthal van de Artfarm. Het jubileumboek is daarbij het uitgangspunt. 


Werk van Gígja Reynisdóttir. - (Foto: Aangeleverd)

Kom kijken

De expositie ‘Boterhal goes Artfarm’ is op zaterdag en zondag te bekijken van 11.00 tot 17.00 uur (tevens eerste en tweede pinksterdag open). Tijdens de weekenden tussen 28 mei tot en met 26 juni zijn leden van de vereniging aanwezig en is ook het jubileumboek te koop. De opening van de expositie wordt  zaterdag 28 mei om 16.00 uur verricht door de voorzitter van De Boterhal, Linda Meulenhoff. 

De beeldentuin van de Artfarm aan de Rustenburgerweg 126 in Heerhugowaard is ook open tijdens deze dagen en op zondag is er catering vanuit de Artfarm aanwezig.