Siré heeft er altijd al van gedroomd om model te worden.
Siré heeft er altijd al van gedroomd om model te worden. (Foto: Aangeleverd)

Wordt Heerhugowaardse Siré het nieuwe topmodel van Europa?

Algemeen

HEERHUGOWAARD - Vele meisjes en jongens dromen ervan: een succesvolle internationale carrière op de catwalk. Siré Coly Sane besloot haar kans te wagen en zich in te schrijven voor de wedstrijd Top Model Europe. En met succes, want de 24-jarige Heerhugowaardse is een van de slechts 25 deelnemers die een plekje in de finale hebben weten te bemachtigen. Dat ze zover is gekomen is al heel bijzonder, want voor deze jaarlijkse modellenwedstrijd melden zich vanuit heel Europa zo’n 25.000 kanshebbers aan. “Nu ik de finale bereikt hebt hoop ik natuurlijk te winnen of bij de eerste drie te eindigen!”

De prachtige Siré is een opvallende verschijning. “Ik ben geboren in Senegal”, vertelt ze. Haar Senegalese moeder kreeg een relatie met een Nederlander en zodoende kwam Siré met haar moeder, broer en zus in 2017 naar Nederland. Sinds 2019 woont ze in Heerhugowaard, waar ze aan haar carrière werkt. “Ik zit niet graag stil en ben direct gestart met een eigen bedrijf in beautyproducten. Daarnaast heb ik mij aangemeld voor modellencastings.” 


Siré is trots dat ze de finale behaald heeft. - (Foto: Aangeleverd)

‘Modellen van morgen’

Eén van die castings is Top Model Europe, een van de meest prestigieuze internationale modellenwedstrijden in Europa, met deelnemers uit vijftien landen. Het doel van de wedstrijd is om de ‘modellen van morgen’ te ontdekken en op weg te helpen in hun carrière. “Het lijkt mij ontzettend leuk om model te worden, dat is iets waar ik altijd van gedroomd heb. Van 25.000 aanmeldingen komen er slechts 25 in de finale. Veel finalisten belanden uiteindelijk in shows voor grote merken zoals Dolce & Gabbana. Ik ben al heel erg blij dat ik in de finale ben gekomen. Om me voor te bereiden heb ik thuis een kleine fotostudio gemaakt en ben zelf aan de slag gegaan met mode en modellenfoto’s. Ik heb al eens wat fotoshoots gedaan met een amateurfotograaf, waarbij is al een en ander heb geleerd. Voor deze wedstrijd heb ik zelf foto’s gemaakt en ben ik creatief aan de slag gegaan met kleding in bijzondere materialen, zoals bijvoorbeeld aluminiumfolie.”


Met materialen als aluminiumfolie ontwerpt Siré zelf kleding. - (Foto: Aangeleverd)

Trots

De finale van Top Model Europe is zondag 29 mei in Brussel. In de jury zitten professionals uit de internationale mode-industrie, dus het is voor de finalisten zaak om op te vallen. Voor de winnaars ligt er niet alleen een mooi prijzenpakket klaar, maar zij mogen ook deelnemen aan een fashion week en krijgt zodoende de mogelijkheid om een portfolio op te bouwen. Gedurende een heel jaar worden ze ondersteund door een professioneel team dat hen introduceert in de fashionwereld. Een prachtige prijs die Siré graag zou willen winnen. “Ik hoop natuurlijk eerste te worden, of bij de top drie te komen. Maar dat geldt natuurlijk voor alle kandidaten. Zij zijn natuurlijk niet voor niets in de finale gekomen. Dus ik kan alleen maar mijn best doen en hopen. Trots ben ik wel, als enige Noord-Hollandse model dat in de finale staat. Hoe gaaf is dat, en hoe gaaf is het dat ik dan ook nog eens Heerhugowaard vertegenwoordig!?”

Meer info over de wedstrijd op www.topmodeleurope.net. Volg Siré via instagram.com/queencess_98.

Binnen 5 minuten bijgepraat

over het laatste nieuws uit Dijk en Waard

Schrijf je hierin voor onze wekelijkse nieuwsbrief.

Wij verwerken uw gegevens zoals omschreven in onze privacyverklaring

Afbeelding
Mavitec Green Energy nieuwe hoofdsponsor SVW ’27 Sport 8 uur geleden
Afbeelding
Jan van der Bens laatste weken als voorzitter DTS Algemeen 8 uur geleden
Afbeelding
Kick-off Broek in Concert Algemeen 9 uur geleden
Afbeelding
Estafette teams van de Reuring in top 10 van Nederland Algemeen 9 uur geleden
Afbeelding
De maand van wijkagent Anne-Kees Meines Column 19 uur geleden
Afbeelding
Transformatie bedrijventerrein De Frans in Heerhugowaard Algemeen gisteren
Afbeelding
Yvanka de Reus als eerste meisje naar EK bouwtimmeren Algemeen 28 jun, 15:01
Afbeelding
Speeltoestel Kanz-Klas officieel in gebruik genomen Algemeen 28 jun, 14:26
Afbeelding
Kermis Oudkarspel met muziek en zeskamp Algemeen 28 jun, 12:14
Afbeelding
RADIONL Zomertoer komt met grote namen naar je toe! Uit 28 jun, 10:51
Afbeelding
Vraag vóór 1 september huur- of zorgtoeslag aan Algemeen 28 jun, 10:26
Afbeelding
Johannes Bosco helpt Oekraïne met sponsoractie voor onderwijs Algemeen 28 jun, 09:56
Afbeelding
Schrijf je nu in voor diverse activiteiten ‘t Kruis Bruist Algemeen 28 jun, 09:38
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief