Verrassing alom bij de vrijwilligers van Stichting Veenhuizer Hoeven bij het onthullen van de cheque door Frits Weel. Links BWF-bestuurslid Eugènie Herlaar.
Verrassing alom bij de vrijwilligers van Stichting Veenhuizer Hoeven bij het onthullen van de cheque door Frits Weel. Links BWF-bestuurslid Eugènie Herlaar. (Foto: AG Heeremans Photography)

Bot Waarderingsfonds geeft Veenhuizer Hoeven steuntje in de rug

Algemeen

HEERHUGOWAARD – Eens per jaar buigt het bestuur van het Bot Waarderingsfonds (BWF) zich over de vraag welke plaatselijke verenigingen, stichtingen en andere maatschappelijke initiatieven zich in positieve zin hebben ingezet voor de Heerhugowaardse samenleving. Met de bedoeling dat in stimulerende woorden en financiële gebaren te waarderen. Dit jaar viel de eer te beurt aan Stichting Veenhuizer Hoeven. De cheque ter waarde van € 1.000,- werd zondag 22 mei tijdens de jaarlijkse familiedag van de stichting overhandigd aan voorzitter Femmy Veenstra.

Ook dit jaar was het weer geen gemakkelijke opgave voor BWF-bestuursleden Eugènie Herlaar, Patricia Smagge, Danny Overtoom en Frits Weel om te beslissen welke organisaties het verdienen om een financieel steuntje in de rug te krijgen. Uiteindelijk rolden er twee organisatie uit de bus, waarvan de Veenhuizer Hoeven er een was. Later dit jaar zal het bestuur van het BWF met een cheque onder de arm ook een andere organisatie verrassen.

Aandacht voor elke ruiter

Stichting Veenhuizer Hoeven is in 2014 opgericht met als hoofddoel het aanbieden van begeleid paardrijden aan kinderen en volwassenen met een beperking. Femmy Veenstra: “Dit kan van alles zijn: ADHD, autisme, visuele beperking, geestelijke beperking, niet-aangeboren hersenletsel, spasmen, enzovoort. Wie dus wil paardrijden onder begeleiding, in een kleine groep of een-op-een, is bij de Veenhuizer Hoeven aan het juiste adres. Onze vrijwilligers zijn er op woensdag- en vrijdagmiddag, zaterdagochtend (om de veertien dagen) en zondagochtend. We geven geen les, maar men krijgt natuurlijk wel de juiste aanwijzingen. De ritten duren dertig minuten en er rijden nooit meer dan drie ruiters in de bak, zodat we aandacht hebben voor elke ruiter.
Niet elke paardenliefhebber wil rijden. Daarom is het bij ons ook mogelijk om met vrijwilligers een paard te poetsen, op te zadelen of gewoon lekker te knuffelen. Plezier staat voorop! Onze motivatie: kinderen zien ontspannen en genieten, heerlijk om te zien. Zelf zie ik het zo vaak als zij met paarden bezig zijn en daar haal ik heel veel voldoening uit.”


Vrijwilligers zijn cruciaal

De stichting heeft een aantal paarden tot haar beschikking. Eén van de paarden kan ook voor een menwagen lopen om een stukje door het polderlandschap rond Heerhugowaard te gaan. Femmy: “Geen enkele organisatie kan zonder vrijwilligers, ook wij niet. Onze groep bestaat uit acht enthousiaste mensen die klaarstaan om te helpen met de paarden en te begeleiden tijdens het rijden. Er gebeuren fantastische dingen tussen mens en dier tijdens onze ritten. Vrijwilligers die willen helpen bij het paardrijden, het verzorgen van de paarden en die kunnen assisteren tijdens de dagbesteding zijn welkom. Interesse? Kijk op veenhuizerhoeven.nl.”

Sjabrakken met logo

De Stichting Veenhuizer Hoeven toonde zich bijzonder verrast met de bijdrage uit het Bot Waarderingsfonds. Femmy: “Het was voor mij een kippenvelmoment toen ik het bedrag op de cheque zag. Wij zijn als organisatie dan ook zeer dankbaar en het geld komt uitstekend van pas. Op onze verlanglijst staat al heel lang de aanschaf van zogeheten sjabrakken met ons logo. Sjabrakken zijn de kleedjes die onder het zadel van het paard liggen. Verder denken wij eraan om bodywarmers aan te schaffen met ons logo op de rugzijde gedrukt.” BWF-voorzitter Weel bij de uitreiking van de cheque: ’Wij waarderen in bijzondere mate jullie organisatie. Daarom geeft het ons ook een goed gevoel dat wij met een donatie uit het Bot Waarderingsfonds jullie inzet mogen waarderen. Zie het ook als een stimulans om op de ingeslagen weg voort te gaan.”

Bot Waarderingsfonds

Het Bot Waarderingsfonds is in 1987 opgericht bij gelegenheid van het 75-jarig bestaan van Bot Bouw. Weel: “Dat we dit al weer 35 jaar mogen en kunnen doen is mede te danken aan de jaarlijks financiële injectie van Bot Bouw. Met als doel met name het vrijwilligerswerk in de Heerhugowaardse samenleving te waarderen en te stimuleren. Want vrijwilligerswerk heeft die stimulans ook een beetje nodig. Vooral als je weet dat de club van vrijwilligers steeds kleiner wordt. En dat is jammer, want je krijgt er zoveel voldoening en dankbaarheid voor terug. Zoals jullie van de Veenhuizer Hoeven nadrukkelijk hebben bewezen.” Vooral dat laatste werd door de bezoekers aan de familiedag nog eens onmiskenbaar bevestigd.

Binnen 5 minuten bijgepraat

over het laatste nieuws uit Dijk en Waard

Schrijf je hierin voor onze wekelijkse nieuwsbrief.

Wij verwerken uw gegevens zoals omschreven in onze privacyverklaring

Afbeelding
Vies worden mag op ModderDag bij Kinderopvang Treintje100 Algemeen 8 uur geleden
Afbeelding
Mavitec Green Energy nieuwe hoofdsponsor SVW ’27 Sport 8 uur geleden
Afbeelding
Jan van der Bens laatste weken als voorzitter DTS Algemeen 9 uur geleden
Afbeelding
Kick-off Broek in Concert Algemeen 9 uur geleden
Afbeelding
Estafette teams van de Reuring in top 10 van Nederland Algemeen 9 uur geleden
Afbeelding
De maand van wijkagent Anne-Kees Meines Column 20 uur geleden
Afbeelding
Transformatie bedrijventerrein De Frans in Heerhugowaard Algemeen gisteren
Afbeelding
Yvanka de Reus als eerste meisje naar EK bouwtimmeren Algemeen 28 jun, 15:01
Afbeelding
Speeltoestel Kanz-Klas officieel in gebruik genomen Algemeen 28 jun, 14:26
Afbeelding
Kermis Oudkarspel met muziek en zeskamp Algemeen 28 jun, 12:14
Afbeelding
RADIONL Zomertoer komt met grote namen naar je toe! Uit 28 jun, 10:51
Afbeelding
Vraag vóór 1 september huur- of zorgtoeslag aan Algemeen 28 jun, 10:26
Afbeelding
Johannes Bosco helpt Oekraïne met sponsoractie voor onderwijs Algemeen 28 jun, 09:56
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief