B&B Beneden de Vijzel zet St Pancras op de kaart

Algemeen
Eigenaars Anita en Marcel Becker lieten trots hun B&B zien in het televisieprogramma van Max.
Eigenaars Anita en Marcel Becker lieten trots hun B&B zien in het televisieprogramma van Max. (Foto: AGHeeremansPhotography)

SINT PANCRAS - Een ‘Bed and Breakfast’, afgekort B&B, is Engels voor ‘Bed en Ontbijt’. En dat is ook precies wat een bed & breakfast biedt: op een geheel eigen wijze de mogelijkheid bieden tot een toeristisch en meestal kortdurend verblijf met het serveren van ontbijt op een gezellige locatie.

Een hartelijke ontvangst, een unieke beleving en de beste tips over de omgeving; het zijn allemaal redenen waarom zoveel reizigers kiezen voor deze logiesvorm. Een B&B is persoonlijk, een weerslag van de persoonlijkheid en passies van de eigenaar. Zo ook de ‘Bed en Breakfast Beneden de Vijzel’ in Sint Pancras. De villa ligt aan een rustig plekje op de hoek van de Benedenweg en Van de Vijzellaan in een mooi stukje van Dijk en Waard. Eigenaars Anita en Marcel Becker zijn trots op hun B&B en vertellen er graag over. Dit was ook de reden waarom zij zichzelf opgaven voor het populaire televisieprogramma van omroep Max. Hierin bezoeken bed en breakfasthouders elkaars etablissement en voorzien elkaar soms van pittige kritiek. Al noemen ze dat steevast ‘aandachtspunten’ of ‘tips’, variërend van een te hard matras tot een ontbrekend kapstokhaakje.

Cameraploeg

“Vrijdag 13 mei waren wij op tv te zien, ontzettend leuk om mee te maken. Het was wel even wennen, zo’n cameraploeg in huis!” De B&B-eigenaren verbleven deze aflevering naast St Pancras in Friesland en Overijssel. In Noord-Holland bezochten ze als uitstapje de Grote Kerk in Alkmaar waar de gasten en bijzondere rondleiding kregen op zolder. De andere kandidaten in deze aflevering, Mathijs en Linda, zijn pas kort samen. Ze runnen een B&B in de vorm van een klein kapelletje en een boomhut. Tot slot bezochten de deelnemers de gloednieuwe bed & breakfast van Jeannette en Rob. Die waren vooral erg trots op hun zelf aangelegde tuin met sprookjesbos en waterpartijen.

Traantjes

Ook de anderen waren daarvan onder de indruk en gunden hen de winst. Er was óók nog een huwelijksaanzoek. “Dat leverde wat traantjes van ontroering op aan het einde. En die zaten toch al hoog want tijdens de opnames werd onze kleindochter Claire geboren.”

Ontbijt

Anita is ondernemend en heeft ervaring in de evenementensector. Zij was degen die een eigen B&B wilde beginnen. Marcel vindt dat allemaal best, heeft zelf een bedrijf dat zich richt op hypotheken en verzekeringen, maar helpt Anita graag een handje mee. Anita vertelt: “Mijn grootste passie is het ontbijt. Ik wil dat de gasten een perfecte maaltijd krijgen met hoogwaardige producten. Ik besteed er extra aandacht aan en Marcel mag de broodjes regelen!”

Het programma Bed&Breakfast is elke vrijdag te zien om 20.30 uur op NPO 1. De aflevering met Marcel en Anita kijkt u terug op NPO start.