Eigenaars Anita en Marcel Becker lieten trots hun B&B zien in het televisieprogramma van Max.
Eigenaars Anita en Marcel Becker lieten trots hun B&B zien in het televisieprogramma van Max. (Foto: AGHeeremansPhotography)

B&B Beneden de Vijzel zet St Pancras op de kaart

Algemeen

SINT PANCRAS - Een ‘Bed and Breakfast’, afgekort B&B, is Engels voor ‘Bed en Ontbijt’. En dat is ook precies wat een bed & breakfast biedt: op een geheel eigen wijze de mogelijkheid bieden tot een toeristisch en meestal kortdurend verblijf met het serveren van ontbijt op een gezellige locatie.

B&B Beneden de Vijzel te zien op tv

Een hartelijke ontvangst, een unieke beleving en de beste tips over de omgeving; het zijn allemaal redenen waarom zoveel reizigers kiezen voor deze logiesvorm. Een B&B is persoonlijk, een weerslag van de persoonlijkheid en passies van de eigenaar. Zo ook de ‘Bed en Breakfast Beneden de Vijzel’ in Sint Pancras. De villa ligt aan een rustig plekje op de hoek van de Benedenweg en Van de Vijzellaan in een mooi stukje van Dijk en Waard. Eigenaars Anita en Marcel Becker zijn trots op hun B&B en vertellen er graag over. Dit was ook de reden waarom zij zichzelf opgaven voor het populaire televisieprogramma van omroep Max. Hierin bezoeken bed en breakfasthouders elkaars etablissement en voorzien elkaar soms van pittige kritiek. Al noemen ze dat steevast ‘aandachtspunten’ of ‘tips’, variërend van een te hard matras tot een ontbrekend kapstokhaakje.

Cameraploeg

“Vrijdag 13 mei waren wij op tv te zien, ontzettend leuk om mee te maken. Het was wel even wennen, zo’n cameraploeg in huis!” De B&B-eigenaren verbleven deze aflevering naast St Pancras in Friesland en Overijssel. In Noord-Holland bezochten ze als uitstapje de Grote Kerk in Alkmaar waar de gasten en bijzondere rondleiding kregen op zolder. De andere kandidaten in deze aflevering, Mathijs en Linda, zijn pas kort samen. Ze runnen een B&B in de vorm van een klein kapelletje en een boomhut. Tot slot bezochten de deelnemers de gloednieuwe bed & breakfast van Jeannette en Rob. Die waren vooral erg trots op hun zelf aangelegde tuin met sprookjesbos en waterpartijen.

Traantjes

Ook de anderen waren daarvan onder de indruk en gunden hen de winst. Er was óók nog een huwelijksaanzoek. “Dat leverde wat traantjes van ontroering op aan het einde. En die zaten toch al hoog want tijdens de opnames werd onze kleindochter Claire geboren.”

Ontbijt

Anita is ondernemend en heeft ervaring in de evenementensector. Zij was degen die een eigen B&B wilde beginnen. Marcel vindt dat allemaal best, heeft zelf een bedrijf dat zich richt op hypotheken en verzekeringen, maar helpt Anita graag een handje mee. Anita vertelt: “Mijn grootste passie is het ontbijt. Ik wil dat de gasten een perfecte maaltijd krijgen met hoogwaardige producten. Ik besteed er extra aandacht aan en Marcel mag de broodjes regelen!”

Het programma Bed&Breakfast is elke vrijdag te zien om 20.30 uur op NPO 1. De aflevering met Marcel en Anita kijkt u terug op NPO start.

Binnen 5 minuten bijgepraat

over het laatste nieuws uit Dijk en Waard

Schrijf je hierin voor onze wekelijkse nieuwsbrief.

Wij verwerken uw gegevens zoals omschreven in onze privacyverklaring

Afbeelding
Nachtvlinders kijken tijdens de Nationale Nachtvlindernacht Algemeen 25 jun, 08:48
Afbeelding
Droom mee met Jozef en zijn tover-dromenjas in Theater de Binding Uit 24 jun, 16:45
Afbeelding
Doet en Ontmoet in Veldzorg weer begonnen Algemeen 24 jun, 14:52
Afbeelding
Burgemeester Rehwinkel bezoekt Stichting Miss IQ Algemeen 24 jun, 14:10
Afbeelding
Tien vragen aan... Sreta Schrieken Algemeen 24 jun, 11:04
Afbeelding
Wat is er de komende week te doen voor jongeren in Dijk en Waard? Algemeen 24 jun, 09:45
Afbeelding
Heerhugowaardse kunstenaars exposeren tijdens Kunstparade in Heiloo Algemeen 24 jun, 08:04
Afbeelding
Twee ongelukken op N242 112-nieuws 23 jun, 19:19
Afbeelding
Viviane wil met haar stichting huidkanker zoveel mogelijk de wereld uithelpen Algemeen 23 jun, 14:29
Afbeelding
Koninklijk Erepenning voor jarig DTS Algemeen 23 jun, 14:13
Afbeelding
Raadsleden Dijk en Waard brengen werkbezoek aan fuserende bibliotheken Algemeen 23 jun, 14:10
Afbeelding
Foto expositie Allemanskerk ingeluid door Gerard Zeeman Algemeen 23 jun, 14:08
Afbeelding
Maarten Beneker clubman pur sang van zowel DTS als LSVV Algemeen 23 jun, 14:06
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief