Broekercup absoluut voor herhaling vatbaar

Algemeen
Op het complex van voetbalvereniging BOL was het op Hemelvaartsdag goed toeven!
Op het complex van voetbalvereniging BOL was het op Hemelvaartsdag goed toeven! (Foto: aangeleverd)

BROEK OP LANGEDIJK – Met een ongekend aantal inschrijvingen voor een evenement dat nog niet eerder was georganiseerd door voetbalvereniging BOL, mag de Broekercup een succes genoemd worden.

“Het is een fantastische dag geworden”, zegt Robbert Slot, een van de initiatiefnemers van de Broekercup. “Dit hadden we op voorhand ook niet verwacht. Samen met een aantal commissieleden kwamen we op het idee om iets op Hemelvaartsdag te organiseren. Het werd een combinatie van voetbal en volleyballen. En het ongelofelijke gebeurde: we ontvingen 350 inschrijvingen, onderverdeeld in 10 volleybalteams, 22 voetbalteams bij de mannen en 8 voetbalteams bij de vrouwen.’’

Combinatie

“We wilden graag een evenement organiseren, waarbij de gezelligheid centraal moest staan. En niet alleen voetbal, maar na intern overleg hebben we ook gekozen om volleybal toe te voegen. We hadden wel bewust gekozen voor de minimumleeftijd van 18 jaar. Het was een mooie dag. Zon, wind en veel bewolking en alleen maar blije mensen. Onze vereniging staat ook bekend om de vele enthousiaste vrijwilligers en die hadden we tijdens de Broekercup ook hard nodig. Iedereen heeft geweldig genoten en de beslissing om de Broekercup te herhalen, die is al gevallen! De tweede editie zal zijn op 18 mei 2023 op Hemelvaartsdag.

Zesmansformatie heeft de Broekercup op de kaart gezet.

Naast de 350 deelnemers en een klein legertje vrijwilligers, kwamen ook zo’n 150 toeschouwers naar het complex van de voetbalvereniging, waar het eerste elftal heel dicht bij een nacompetitie zit voor eventuele promotie naar de hoofdklasse. “Het is ongekend voor zo’n klein cluppie, met ongeveer 450 leden, op zo’n hoog niveau te mogen acteren. Mijn vader was jaren geleden voorzitter van deze mooie club en ik hoor daar ook al mijn hele leven bij. Geen talentvolle voetballer, maar tegenwoordig trainer van het tweede elftal en sinds afgelopen week ook deel van een zesmansformatie die de Broekercup op de kaart heeft gezet.’’


Naast voetbal werden er ook volleybalwedstrijden gespeeld. - Aangeleverde foto

Bram en Nikki

“Twee leden van de organisatie, Bram Gonggrijp en Nikki Boon, MBO studenten, gebruikten de Broekercup als stage. Zij hebben alle sportonderdelen in goede banen geleid. De kantine, onder supervisie van Dennis Rijs, heeft uitstekende zaken gedaan. Maar ook Mark Strijbis, die de contacten had bij de barbecue en de muziek, en Thijs de Boer, de pr-man, kunnen terugkijken op een zeer geslaagde dag,’’ aldus Robbert, die samen met de organisatie reikhalzend uitkijkt naar de tweede editie. 


Vele Langedijkers waren op het evenement afgekomen. - Aangeleverde foto