10 vragen aan Simone Glas

Algemeen
Simone Glas
Simone Glas (Foto: aangeleverd)

Antwoord op de vraag van Hans Peerdeman: Ik ben benieuwd naar wat haar favoriete piano/veugel is die ze ooit zou willen reviseren en waarom juist dat instrument zo bijzonder voor haar is.

Ik zou heel graag nog eens een volledige revisie willen doen met een Bechstein vleugel rond het jaar 1900. Het merk Bechstein heeft een typische, romantische klank met een groot dynamisch bereik. Bechstein heeft altijd al een eigen en authentieke klank gehad. 

Ik vind de klank ontzettend mooi, het zou me daarom ontzettend blij maken om zo’n instrument te mogen reviseren.

Waarom rond het jaar 1900? Een jong instrument heeft nog niet zo veel kwaaltjes, en is meestal na een goede poetsbeurt en wat afregelen weer klaar om gebruikt te worden. Ik moet natuurlijk wel iets te reviseren hebben. Ook vind ik het leuk om een instrument echt weer een nieuw leven te geven.

Wie bent u en wat doet u?

Mijn naam is Simone Glas, ik ben 20 jaar en woon in Noord-Scharwoude. Na mijn 3 jarige opleiding voor Piano Technicus ontving ik vol trots mijn diploma en besloot ik mijn eigen bedrijfje te starten. Ik gaf mijn bedrijf de naam ’T Ambacht Pianotechniek. Natuurlijk met ’T om het lekker West-Fries te houden. Ik ben nu inmiddels al een jaartje onderweg en hou me vooral bezig met het stemmen van piano’s en vleugels. Ook voer ik graag reparaties en revisies uit.

Van wie bent u dr ien?

Ik ben jongste dochter van Anette en Martin Glas, mijn vader heeft een montagebedrijf (M. Glas Montage) in overheaddeuren en is een harde werker, mijn moeder is tandartsassistente en de liefste moeder die er is.

 Mijn zus Mariëlle is 24 jaar en werkt op een zorgboerderij waar ze over twee maanden ook gaat wonen. 

Verder heb ik ook nog een broer Marco van 22 jaar, ook hij heeft een montagebedrijf in overheaddeuren (deuren service Glas). Een ondernemende familie dus.

Wat heeft u met deze gemeente?

Ik woon al vanaf mijn geboorte in Langedijk. Wat ik fijn vind is dat het een dorp is, ons kent ons. En ook al is het nu Gemeente Dijk en Waard, aan dat gevoel is niks veranderd.

Wat ik ook fijn vind aan de gemeente Dijk en waard is dat je er alles hebt, leuke winkeltjes, cafeetjes, restaurants, ruimte en rust.

Wat is de mooiste plek van Dijk en Waard?

Duizend Eilanden Rijk vind ik het mooiste plekje van Dijk en Waard. Ik vaar hier al van kinds af aan door heen en ik heb het altijd al mooi gevonden.

Welke herinnering aan uw woonplaats is u dierbaar?

Op de kermis in zuid-Scharwoude maak ik altijd leuke herinneringen met mijn vrienden. De hele gemeente komt hier bij elkaar en iedereen is elkaars vriend.

Wat is uw advies aan de burgemeester?

Betaalbare woningen voor jongeren is zeker nodig. Laat niet alle feesten uit Langedijk verdwijnen, want het brengt iedereen samen.

Wat is het beste advies dat u zelf ooit kreeg?

Ga de opleiding pianotechniek doen. Ik wilde graag binnenhuisarchitect worden, maar toen ik op het HMC Amsterdam bij de opendag was, kwam ik de opleiding pianotechniek tegen. Ik heb bij beide opleidingen een meeloopdag gedaan, waarna er een gesprek volgde. Deze leraar heeft mij toen geadviseerd om de opleiding pianotechniek te doen, de wereld van binnenhuisarchitect is heel hard en lang niet makkelijk de andere opleiding paste naar zijn inziens beter bij mij. Ik heb zijn raad opgevolgd en er geen moment spijt van gehad.

Wat zouden mensen echt van u moeten weten?

Dat ik voor een vrouw heel technisch ben. 

Ik heb mezelf vroeger leren pianospelen. Ik schreef toen met een whiteboardstift op de toetsen en zocht allerlei pianostukken op de computer op en leerde deze mij zelf aan. 

Uiteindelijk ben ik op pianoles gegaan bij Hans Peerdeman. Ik kan niet zonder pianospelen, ik vind dit heerlijk om even te ontspannen.

En ik ben gek op onze twee honden Boris en Brutus.

Wie is uw opvolger in deze rubriek?

Mijn opvolger is Bianca Wijn – de Wit. Hoe ben je op het leuke idee gekomen om een baby winkel te beginnen in Noord-Scharwoude?