Bezoekers en inwoners van Dijk en Waard kunnen gratis met De Broekervaart de vele mooie plekken die de gemeente kent beter leren kennen.
Bezoekers en inwoners van Dijk en Waard kunnen gratis met De Broekervaart de vele mooie plekken die de gemeente kent beter leren kennen. (Foto: AGHeeremansPhotography)

De Broekervaart gaat weer varen deze zomer

Algemeen

DIJK EN WAARD - De Broekervaart, het gratis pontje tussen fietsbrug De Krul en de haven in Broek op Langedijk, gaat deze zomer vier zaterdagen in augustus en september varen. 

De Broekervaart sluit daarmee aan op een aantal zomerevenementen in gemeente Dijk en Waard. De Broekervaart verbindt het Stationsgebied van Heerhugowaard en de haven van Broek op Langedijk. Wethouder toerisme, Falco Hoekstra: “De Broekervaart is een leuk begin of een leuke afsluiting van een heerlijke middag uit en is ook een kans voor onze inwoners om de parels in onze gemeente, zoals Het Rijk der Duizend Eilanden, te (her)ontdekken. We kijken uit naar een zomer met veel activiteiten en bezoekers.”

De eerste vaardag is op 20 augustus, tijdens de Langedoikermarkt. Daarna vaart De Broekervaart op 27 augustus, deze dag is in Noord-Scharwoude ook de beddenrace, en op 3 september als het ook Lichtjesavond is. De laatste vaardag is op 10 september tijdens de Open Monumentendag.   

Samenwerking   

De gemeente heeft Museum BroekerVeiling de opdracht gegeven om in samenwerking met Stichting Promotie Dijk en Waard en de gemeente De Broekervaart te organiseren. Het museum zorgt voor de boten en Stichting Promotie Dijk en Waard voor de promotie en de inzet van vrijwilligers. Om de vaardagen een aantrekkelijke invulling te geven, vaart De Broekervaart op vier zaterdagen waarop ook andere evenementen georganiseerd worden. Het is mogelijk om met kleinere akkerschuiten de route mee te varen met De Broekervaart.

De Broekervaart zorgt voor verbinding tussen de kernen van Dijk en Waard en sluit aan bij andere plannen, zoals de visie Kanaalpark waarin meer recreatieve activiteiten uitgangspunt zijn. 

(Er)vaar Dijk en Waard

In 2018 zijn voormalige gemeenten Langedijk en Heerhugowaard een pilot gestart met De Broekervaart. Na een succesvolle pilot is het project in 2019 voortgezet. Vanwege de coronapandemie moest De Broekervaart in 2020 stoppen. Nu het weer kan, heeft het college van Dijk en Waard besloten dat De Broekervaart deze zomer weer gaat varen.

Bezoekers en inwoners van Dijk en Waard kunnen gratis met De Broekervaart de vele mooie plekken die de gemeente kent beter leren kennen. Vanaf De Broekervaart ziet u Dijk en Waard vanaf een andere kant. Ontdek bijvoorbeeld het Oosterdelgebied, de havens en de rijke cultuurhistorie van Dijk en Waard.

Meer informatie over De Broekervaart, de vaardagen en -tijden, vindt u op https://www.ontdekdijkenwaard.nl/lp/vaar-mee-met-de-broekervaart/. Op deze website staat ook informatie over bovengenoemde evenementen.  

Vond je dit interessant?

Word wekelijks binnen 5 minuten bijgepraat
over het laatste nieuws uit Dijk en Waard

Wij verwerken jouw gegevens zoals omschreven in onze privacyverklaring

Afbeelding
Indrukwekkend afscheid Ruud Besseling Algemeen 13 aug, 16:56
Afbeelding
De Uitagenda voor jongeren Dijk en Waard - 12 t/m 21 aug Algemeen 12 aug, 14:21
Afbeelding
Gemeente Dijk en Waard haalt Donny Van Iperen naar huis Algemeen 11 aug, 19:25
Afbeelding
Veel spektakel verwacht bij Night of the Magic Balls en WK’s Algemeen 11 aug, 14:56
Afbeelding
Orgelconcert Steven Knieriem Kooger Kerk Algemeen 11 aug, 13:50
Afbeelding
Het is goed vertoeven in Dijk en Waard Algemeen 11 aug, 13:17
Afbeelding
Opening Kaasspeciaalzaak Jerry’s Kaaspaleis Algemeen 11 aug, 12:39
Afbeelding
Ashley bereikt haar doel bij de WK Lyrical Dance in Ierland Algemeen 11 aug, 12:22
Afbeelding
Afsluiting deel N243 vanaf 15 augustus 2022 Algemeen 11 aug, 11:34
Afbeelding
Jubilerend KSV mag de Waardcup 2022 organiseren Algemeen 11 aug, 11:12
Afbeelding
Suppend zwerfafval rapen Algemeen 10 aug, 14:49
Afbeelding
Eerste gasten al in aantocht op camperplaats ‘Op de Akkers’ Algemeen 10 aug, 14:35
Afbeelding
Strijd om de Zuurkoolcup barst weer los Algemeen 10 aug, 13:03
Blijf net zoals 10.000 andere Nederlanders up-to-date Schrijf je in voor onze nieuwsbrief