Heerhugowaardse kunstenaars exposeren tijdens Kunstparade in Heiloo

Algemeen
Eugènie Herlaar exposeert in Heiloo.
Eugènie Herlaar exposeert in Heiloo. (Foto: Archief)

HEERHUGOWAARD - Enkele kunstenaars uit Heerhugowaard tonen hun werk tijdens de Kunstparade in Heiloo. Op diverse plekken in Heiloo kunnen liefhebbers hun hart ophalen aan zeer uiteenlopende kunstuitingen.

Eén van de Heerhugowaardse deelnemers is Eugènie Herlaar. Haar werk is zowel figuratief als abstract. Uiteraard ontbreken haar unieke bladschilderingen daarbij niet. Eugènies werk is te zien in de Ter Coulsterkerk, Holleweg 111 in Heiloo, samen met dat van zeventien andere kunstenaars. Er zijn in totaal negen grote locaties waar meerdere kunstenaars hun werk tonen, daarnaast nog op zestien andere plekken zoals in ateliers. Alle info over de locaties en de deelnemende kunstenaars vind je op www.kunstparadeheiloo.nl. Naast beeldende kunst kunnen bezoekers ook genieten van een gevarieerd muziekprogramma. 


Werk van Eugènie Herlaar getiteld: ‘Wervelstorm Jupiter’. - (Afbeelding: Aangeleverd)

Breed scala

De Kunstparade is een jaarlijks terugkerend evenement in het laatste weekend van juni, dat een breed scala van kunstvormen toont. Denk daarbij aan schilder- en tekenkunst, brons, beeldhouwwerk, collages, houtbewerking, textiel, installaties, fotografie, etsen, edelsmeden, aquarel, keramiek en meer. Er doen dit jaar maar liefst zo’n 135 kunstenaars aan mee. Uit Heerhugowaard zijn, behalve Eugènie Herlaar, onder anderen ook aanwezig met hun werk: Irma van de Zande, Loet van Veen en Peter Groot.

De Kunstparade is van 24 tot en met 26 juni dagelijks te bezoeken van 11.00 tot 17.00 uur. Toegang is overal gratis.