Cool kunst en cultuur heeft er straks een kleine zaal bij

Algemeen
Lineke deelt met trots dat Cool er straks een kleine, multifunctionele zaal bij heeft.
Lineke deelt met trots dat Cool er straks een kleine, multifunctionele zaal bij heeft. (Foto: AG Heeremans Photography)

HEERHUGOWAARD - Een langgekoesterde wens komt uit voor Cool kunst en cultuur: een van de dans- en repetitieruimtes wordt omgebouwd tot een kleine zaal met plaats voor ongeveer honderd bezoekers.

“De kleine zaal zal vooral gebruikt gaan worden voor kleine, intieme voorstellingen en beginnende artiesten”, vertelt Lineke Kortekaas, directeur van Cool kunst en cultuur. “Want die zet je niet in een zaal voor 300 mensen. Maar er kunnen bijvoorbeeld ook filmvoorstellingen, lezingen, (theater)colleges en try-outs gegeven worden. Ook wordt de zaal geschikt voor optredens van amateurgezelschappen uit de regio en voor presentaties van leerlingen van de eigen muziekschool van Cool. Doordat er straks gebruik kan worden gemaakt van de kleine zaal, komt de grote Rodi Media-zaal vaker vrij voor andere voorstellingen en (zakelijke) evenementen.

De officiële opening van de nieuwe zaal staat gepland voor januari, maar er kunnen mogelijk in het najaar al try-outs plaatsvinden. Bestel je tickets voor het nieuwe theaterseizoen via coolkunstencultuur.nl.