Ook deze zomer kan er weer gewandeld worden langs alle mooie plekjes van Dijk en Waard.
Ook deze zomer kan er weer gewandeld worden langs alle mooie plekjes van Dijk en Waard. (Foto: Archief)

Dorpswandelingen Dijk en Waard weer van start

Algemeen

DIJK EN WAARD - Net als in voorgaande jaren worden er weer dorpswandelingen door de SPDW (Stichting Promotie Dijk en Waard) georganiseerd. Een geheel nieuwe wandeling in Broek op Langedijk start woensdag 6 juli om 19.00 uur bij snackbar ‘t Haventje aan het Havenplein.

Te beginnen bij de voormalige zuurkoolfabriek van Klaas van der Molen gaat de wandeling over de Prins Hendrikkade langs de plaats waar vroeger de Klaas van der Molenbrug lag. Door het voormalige poldertje van Klaas van der Molen komen we langs de plaats waar in de oorlog een gedeelte van de brug in de kachel van meerdere omwonenden verdween en waar het Broeker openluchtzwembad was. De Twuyvermolen is molen A. 


Op de achtergrond de oude Klaas van der Molenbrug. Deze werd na de bouw van de nieuwe zogenaamde Groenebrug gesloopt. Het bijzondere van de Klaas van der Molenbrug was dat er tot 1915 tol werd geheven, omdat het een particuliere brug was. - (Foto: Aangeleverd)

Je loopt ook langs de plaatsen waar de molens C en D hebben gestaan. Na ongeveer anderhalf uur kom je weer op het Havenplein. Mocht je de gids(en) een fooitje willen geven: zij hebben geen mobiel pinapparaat.

Zomerseizoen met een vol programma

Stichting Promotie Dijk en Waard, dat voortvloeit uit de Stichting Toerisme Promotie Langedijk en haar focus heeft op de hele gemeente Dijk en Waard, gaat met een vol programma van start. Voorzitter Wouter van Assendelft meldt dan ook dat de vele vrijwilligers zoals werkgroep leden, gidsen en het nieuwe bestuur klaar staan om de bezoekers van de nieuwe gemeente Dijk en Waard te verwelkomen en te informeren wat er allemaal aan activiteiten worden georganiseerd. “Niet alleen met bestaande succesnummers zoals die met name in Langedijk te vinden waren, maar nu ook in Heerhugowaard waar een aantal nieuwe activiteiten plaatsvinden. Wij zijn er van overtuigd dat het programma niet alleen voor Dijk en Waard bewoners en bezoekers interessant is, maar zeker ook voor bewoners vanuit de ons omringende gemeenten”, aldus Van Assendelft.

Kanovaren

Zeer regelmatig zal de stichting de geplande programma’s publiceren met alle noodzakelijke details. Er kan onder leiding van gidsen gewandeld worden door heel Langedijk, gefietst worden door de hele gemeente Dijk en Waard en ook kanovaren staat gepland vanaf Museum BroekerVeiling. 

De start is vanaf 6 juli met een wandeling door Broek op Langedijk. Fietsen start vanaf 8 juli door Dijk en Waard en kanovaren vanaf 14 juli. Voor meer informatie over evenementen, activiteiten en bezienswaardigheden in gemeente Dijk en Waard bezoek: www.ontdekdijkenwaard.nl.

Vond je dit interessant?

Word wekelijks binnen 5 minuten bijgepraat
over het laatste nieuws uit Dijk en Waard

Wij verwerken jouw gegevens zoals omschreven in onze privacyverklaring

Afbeelding
Steekincident op straat 112-nieuws 14 aug, 01:53
Afbeelding
Indrukwekkend afscheid Ruud Besseling Algemeen 13 aug, 16:56
Afbeelding
De Uitagenda voor jongeren Dijk en Waard - 12 t/m 21 aug Algemeen 12 aug, 14:21
Afbeelding
Gemeente Dijk en Waard haalt Donny Van Iperen naar huis Algemeen 11 aug, 19:25
Afbeelding
Veel spektakel verwacht bij Night of the Magic Balls en WK’s Algemeen 11 aug, 14:56
Afbeelding
Orgelconcert Steven Knieriem Kooger Kerk Algemeen 11 aug, 13:50
Afbeelding
Het is goed vertoeven in Dijk en Waard Algemeen 11 aug, 13:17
Afbeelding
Opening Kaasspeciaalzaak Jerry’s Kaaspaleis Algemeen 11 aug, 12:39
Afbeelding
Ashley bereikt haar doel bij de WK Lyrical Dance in Ierland Algemeen 11 aug, 12:22
Afbeelding
Afsluiting deel N243 vanaf 15 augustus 2022 Algemeen 11 aug, 11:34
Afbeelding
Jubilerend KSV mag de Waardcup 2022 organiseren Algemeen 11 aug, 11:12
Afbeelding
Suppend zwerfafval rapen Algemeen 10 aug, 14:49
Afbeelding
Eerste gasten al in aantocht op camperplaats ‘Op de Akkers’ Algemeen 10 aug, 14:35
Blijf net zoals 10.000 andere Nederlanders up-to-date Schrijf je in voor onze nieuwsbrief