Dorpswandelingen Dijk en Waard weer van start

Algemeen
Ook deze zomer kan er weer gewandeld worden langs alle mooie plekjes van Dijk en Waard.
Ook deze zomer kan er weer gewandeld worden langs alle mooie plekjes van Dijk en Waard. (Foto: Archief)

DIJK EN WAARD - Net als in voorgaande jaren worden er weer dorpswandelingen door de SPDW (Stichting Promotie Dijk en Waard) georganiseerd. Een geheel nieuwe wandeling in Broek op Langedijk start woensdag 6 juli om 19.00 uur bij snackbar ‘t Haventje aan het Havenplein.

Te beginnen bij de voormalige zuurkoolfabriek van Klaas van der Molen gaat de wandeling over de Prins Hendrikkade langs de plaats waar vroeger de Klaas van der Molenbrug lag. Door het voormalige poldertje van Klaas van der Molen komen we langs de plaats waar in de oorlog een gedeelte van de brug in de kachel van meerdere omwonenden verdween en waar het Broeker openluchtzwembad was. De Twuyvermolen is molen A. 


Op de achtergrond de oude Klaas van der Molenbrug. Deze werd na de bouw van de nieuwe zogenaamde Groenebrug gesloopt. Het bijzondere van de Klaas van der Molenbrug was dat er tot 1915 tol werd geheven, omdat het een particuliere brug was. - (Foto: Aangeleverd)

Je loopt ook langs de plaatsen waar de molens C en D hebben gestaan. Na ongeveer anderhalf uur kom je weer op het Havenplein. Mocht je de gids(en) een fooitje willen geven: zij hebben geen mobiel pinapparaat.

Zomerseizoen met een vol programma

Stichting Promotie Dijk en Waard, dat voortvloeit uit de Stichting Toerisme Promotie Langedijk en haar focus heeft op de hele gemeente Dijk en Waard, gaat met een vol programma van start. Voorzitter Wouter van Assendelft meldt dan ook dat de vele vrijwilligers zoals werkgroep leden, gidsen en het nieuwe bestuur klaar staan om de bezoekers van de nieuwe gemeente Dijk en Waard te verwelkomen en te informeren wat er allemaal aan activiteiten worden georganiseerd. “Niet alleen met bestaande succesnummers zoals die met name in Langedijk te vinden waren, maar nu ook in Heerhugowaard waar een aantal nieuwe activiteiten plaatsvinden. Wij zijn er van overtuigd dat het programma niet alleen voor Dijk en Waard bewoners en bezoekers interessant is, maar zeker ook voor bewoners vanuit de ons omringende gemeenten”, aldus Van Assendelft.

Kanovaren

Zeer regelmatig zal de stichting de geplande programma’s publiceren met alle noodzakelijke details. Er kan onder leiding van gidsen gewandeld worden door heel Langedijk, gefietst worden door de hele gemeente Dijk en Waard en ook kanovaren staat gepland vanaf Museum BroekerVeiling. 

De start is vanaf 6 juli met een wandeling door Broek op Langedijk. Fietsen start vanaf 8 juli door Dijk en Waard en kanovaren vanaf 14 juli. Voor meer informatie over evenementen, activiteiten en bezienswaardigheden in gemeente Dijk en Waard bezoek: www.ontdekdijkenwaard.nl.