Speeltoestel Kanz-Klas officieel in gebruik genomen

Algemeen
Vanmorgen werd het speeltoestel officieel in gebruik genomen.
Vanmorgen werd het speeltoestel officieel in gebruik genomen. (Foto: AGHeeremansPhotography)

OUDKARSPEL - Kiki, Mandy, Hannah, Bibi, Amy en Andries van groep 8a van IKC Oudkarspel hebben maar liefst 35.000 euro ingezameld voor de leerlingen van de Kanzklas bij hun op school. Met het geld zijn twee rolstoelvriendelijke speeltoestellen gekocht omdat er voor deze leerlingen geen aangepaste speeltoestellen op het plein aanwezig waren.

Speeltoestel Kanz-Klas officieel in gebruik genomen


Hannah, Mandy, Bibi, Amy, Kiki en Andries van groep 8a - AGHeeremansPhotography

Een van die speeltoestellen werden vanmorgen officieel in gebruik genomen door middel van het doorknippen van een lint, door de zes kanjers van groep 8a. In hun speech vertelden ze hoe ze dit geld bij elkaar hebben gespaard. Onder andere door cupcakeverkoop, carwash op het plein, en de Food te Voet tour bij de NH Horse Trials van manege Beukers werd euro voor euro bij elkaar gesprokkeld tot het gewenste eindbedrag - en meer! - was bereikt. 


Ben Wansink schreef speciaal een gedicht voor deze actie. - AGHeeremansPhotography

Ook de directeur van de school, Ariane Breimer,  bedankte iedereen die dit samen met de kinderen mogelijk heeft gemaakt. Onder wie haar collega’s, de ouders en iedereen die op welke manier dan heeft bijgedragen. Ook NH1816 werd bedankt, en Stichting Lief Langedijk, die beide een mooie donatie hebben gedaan. Stichting Het Gehandicapte Kind deed daar nog een mooi schepje bovenop, waardoor er uiteindelijk niet een, maar maar liefst twee speeltoestellen konden worden aangeschaft.  


De jarige Hannah mocht het bord onthullen. - AGHeeremansPhotography

De jarige Hannah onthulde het bord met daarop het gedicht dat dorpsdichter Ben Wansink speciaal voor deze gelegenheid heeft gemaakt. Hij was ook zelf aanwezig om het voor te lezen.


Blije gezichtjes bij de kinderen van de Kanz-klas - AGHeeremansPhotography

Daarna was er dik applaus en konden ze samen met de kinderen van de Kanz Klas het speeltoestel in gebruik nemen. Net op tijd voor het eind van het schooljaar gelukkig, want na de zomervakantie zitten deze kanjers allemaal op het voortgezet onderwijs. Het tweede speeltoestel is in bestelling, dat komt na de zomervakantie. Kiki, Mandy, Hannah, Bibi, Amy en Andries houden de procedure in de gaten, en komen tegen tijd die vast en zeker kijken hoe dat eruit ziet!