Column

De maand van wijkagent Anne-Kees Meines

Algemeen
Anne-Kees Meines
Anne-Kees Meines (Foto: aangeleverd)

Beste Langedijkers,

Ondertussen zien we mondjesmaat al wat vakantiegangers erop uit trekken in Dijk & Waard.

Helaas zien we dit wederom terug aan het aantal woninginbraken wat toeneemt.

Wat opvalt is, dat de daders woningen kiezen, waarvan de bewoners niet thuis zijn. Zo staat er in veel gevallen geen auto op de oprit, hetgeen een indicatie voor de daders is, dat men mogelijk niet thuis is.

Als werkwijze hanteren de daders de laatste tijd het kapot gooien van een ruit een steen of bloempot die voorhanden ligt. Daarna wacht men af, of er een reactie komt. Is dit niet het geval, dan slaat men toe! Daarom is het van belang, dat u doet alsof u thuis bent, juist wanneer dit niet het geval is! Als de caravan weg is van uw oprit na een paar dagen, dan is ook dit een indicatie voor een dader om aan te nemen dat u niet thuis bent.

Laat de buren hun auto op uw pad zetten.

Zorg voor voldoende verlichting in en rondom uw woning.

En, wanneer uw glasgerinkel hoort, belt u 112 en neemt polshoogte.

Aanrijding met gestolen scooter

Eind mei vond er een aanrijding plaats tussen een personenauto en een scooter. Dit gebeurde op de Dorpsstraat in Zuid-Scharwoude. De bestuurder van de scooter kwam hierbij behoorlijk ten val. Zijn snelheid was enorm, volgens de bestuurder van de auto, waardoor de bestuurder van de scooter een duikvlucht maakte en op het wegdek klapte. Echter, de betreffende bestuurder stond op en had erg veel haast om weg te komen. Hij werd al snel door een maatje op een scooter opgepikt en het tweetal ging ervandoor. De scooter bleef achter en bleek later van diefstal afkomstig te zijn. De oorspronkelijke eigenaar van de scooter werd in kennis gesteld.

Slapen op straat

In de nachtelijke uren kregen de collega’s een melding van een onwelwording in Noord-Scharwoude. Het bleek te gaan om een 18-jarige jongen uit Noord-Scharwoude, die midden op straat lag te slapen. Door het personeel van de ambulance werd beoordeeld dat hij geen verwondingen had. Bij het wekken van de jongen door de collega’s werd hij opstandig en vervelend. De jongen kreeg voor het feit: Openbare dronkenschap een bekeuring. Zijn fietssleutel werd van hem ontnomen zodat hij niet verder op de fiets kon. Samen met pa verscheen de knul een dag later op het bureau om deze in ontvangst te nemen.

Met grasmaaier te water

In Oudkarspel kwam een man tijdens het maaien met zijn grasmachine in het water terecht. Hierdoor belandde hij onder de machine, waardoor hij een aantal minuten onder water had gelegen. Eenmaal op de kant bleek de man licht gewond te zijn en verward door het voorval. De maaier met de man erop is vermoedelijk te dicht langs de kant gereden en toen gekanteld. Omstanders hebben de man uit het water gekregen, waarna hij werd overgebracht naar het ziekenhuis. Zijn verwondingen bleken mee te vallen.

INDIAN SUMMER 2022

Zaterdag 25 juni was het eindelijk weer zover, Indian Summer vond na 2 jaar weer plaats op het evenemententerrein van het Geestmerambacht.

De weergoden waren met ons en hebben er mede voor gezorgd dat het een ouderwets feest werd.

Op een paar kleine incidenten na, verliep het evenement fantastisch.

Zelfs de regen in de avonduren kon geen roet meer in het eten gooien.

Echter, helaas werden een aantal bezoekers onaangenaam verrast toen ze na afloop ontdekten dat hun elektrische fiets was gestolen. Inmiddels hebben ze hiervan aangifte gedaan.

Mocht u iets gezien of gehoord hebben? 0900-8844 of Meld Misdaad anoniem 0800-7000

Langedijkers, blijf gezond!