Estafette teams van de Reuring in top 10 van Nederland

Algemeen
Afbeelding
(Foto: aangeleverd)

DIJK EN WAARD - Het waren enerverende weken voor de zwemploeg van de Reuring: de laatste twee weekenden van de Nederlandse Kampioenschappen Zwemmen voor junioren / jeugd.

Vorige week behaalde Rafaela Mulders met een prima PR op de 800 m. vrije slag een mooie elfde plaats. Dit weekend was in Rotterdam de afsluiting met de Nationale Sprint Kampioenschappen op de korte baan.

Ook nu was Rafaela weer op dreef met uitstekende PR’s op de rugslag, schoolslag, vrije slag, vlinderslag en de 100 wisselslag. De Reuring was daar voor het eerst vertegenwoordigd met twee gemengde estafette ploegen. Beiden nestelden zich in de top 10 van Nederland. Zaterdag zwom het team van de 4 x 50 wisselslag (bestaande uit Rafaela Mulders rugslag – Jacco Baaleman schoolslag– Derek Smit vlinderslag, Marre Rademaker vrije slag en Eelke Molenaar als reserve) allemaal hun beste tijden ooit. Ze verbeterden zich met ruim vier seconden. Dit kunststukje haalden ze ook uit op de 4 x 50 vrij met Jidde Rademaker in plaats van Jacco, en nu twee seconden sneller dan hun oude tijd.

Het zwemseizoen wordt komend weekend afgesloten met de Netherlands Invitationals in Eindhoven.