Maarten Poorter wordt geïnstalleerd en beëdigd als burgemeester van gemeente Dijk en Waard

Algemeen
Maarten Poorter wordt woensdag 15 juli officieel geïnstalleerd als burgemeester van Dijk en Waard.
Maarten Poorter wordt woensdag 15 juli officieel geïnstalleerd als burgemeester van Dijk en Waard. (Foto: AG Heeremans Photography)

DIJK EN WAARD - Op woensdag 13 juli is de installatie van Maarten Poorter als burgemeester van Dijk en Waard. Tijdens een bijzondere raadsvergadering wordt Maarten Poorter beëdigd door de commissaris van de Koning in Noord-Holland, Arthur van Dijk.

Dit bijzondere moment vindt van 19.30 tot 21.30 uur plaats in de raadzaal van het gemeentehuis, Parelhof 1 in Heerhugowaard. In de foyer is de bijeenkomst voor iedereen via schermen te volgen. Ook is het moment live te zien via: - Streekstad Centraal - dijkenwaard.bestuurlijkeinformatie.nl   Meer over Maarten Poorter   Maarten Poorter is op dit moment nog stadsdeelvoorzitter van Amsterdam-Oost. Dat werk doet hij sinds 2018. Naast het voorzitterschap van dit Dagelijks Bestuur heeft hij daar ook inhoudelijke portefeuilles, onder andere openbare orde en veiligheid, Sociaal Domein, economie en sport en recreatie. Voorafgaand aan het stadsdeelvoorzitterschap was Poorter acht jaar raadslid van de gemeenteraad van Amsterdam. Gedurende vijftien jaar was hij ondernemer met een training/adviesbureau op het terrein van democratische versterking. Maarten Poorter woont in Amsterdam, samen met partner en vier kinderen, en is lid van de PvdA.